Π.Καμμένος: «Ο Κοτζιάς έκανε απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο»

Π.Καμμένος: «Ο Κοτζιάς έκανε απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο»

Σε βαριές κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ότι έχει παραβιάσει το νόμο στην υπόθεση των εταιριών βίζας που έχουν συνάψει συμβάσεις με το αρμόδιο υπουργείο, κάνοντας λόγο για «απάτη, χωρίς προηγούμενο, σε βάρος του Δημοσίου» προέβη εν νέου με δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν απέκλεισε να επαναληφθεί μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «ο κ. Κοτζιάς έστησε τον διαγωνισμό αυτό. Ο διαγωνισμός στην προκήρυξη του στο φυλλάδιο στην ΕΕ είναι διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην εφαρμογή της σύμβασης. Η σύμβαση ακόμα 1,5 μήνα δεν έχει δοθεί στη Βουλή. Δεν υπάρχει η σύμβαση αυτή ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, στο νομικό τμήματα του ΥΠΕΞ δεν έχει πάει ακόμα η σύμβαση και πέραν αυτού η εταιρεία που έχει γίνει δείχνει ζημίες».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως οι βίζες αποφέρουν 250 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος όμως ο πρώην ΥΠΕΞ παραχώρησε το έργο έναντι 15 εκατ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε πως οι ανάδοχες εταιρείες είχαν αρχικό κεφάλαιο της τάξης των λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μάλιστα κάποιες είναι ζημιογόνες. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει την ηγεσία στο υπουργείο Εξωτερικών όταν ο ίδιος του παρέδωσε φάκελο που περιείχε επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του κ. Κοτζιά, ενώ διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει εάν πήρε λεφτά ο πρώην υπουργός εξωτερικών.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμη ότι ο συνεργάτης του κ. Κοτζιά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλης Κόκκινος, σε μία προσπάθεια να βρει πληροφορίες σε βάρος του, επικοινώνησε με επικηρυγμένο πρόσωπο για το οποίο εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και βρίσκεται στην Κοπεγχάγη.

Όσον αφορά τις συνεργασίες, ο κ. Καμμένος δεν εμφανίστηκε αρνητικός σε μετεκλογικές συμφωνίες, ενώ αποκάλυψε πως πιθανότητα ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου. «Μάλλον δεν θα είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές», είπε και πρόσθεσε πως «πολλοί θέλουν να μην είμαι στο Κοινοβούλιο», αλλά- όπως τόνισε -  θεωρεί σημαντικότερο το ρόλο του στην Ελλάδα.

Τέλος, εκτίμησε ότι η κάλπη των εθνικών εκλογών θα στηθεί στη χώρα τον Οκτώβριο για να συμπληρώσει: «Έχω την εντύπωση πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών οι εθνικές εκλογές θα προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας –είδατε τι μέσα μεταχειρίστηκε, με αποστασίες και μεταγραφές – να έχει μία πλειοψηφία η οποία θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Πιστεύει ότι τον Οκτώβριο θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας από την εποχή του μνημονίου και πιστεύω ότι κύριο ρόλο θα παίξουν τα ενεργειακά».