Πήραν πίσω τις αυξήσεις στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Πήραν πίσω τις αυξήσεις στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση στη νομοθέτηση του επιδόματος οργάνου στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, αφού στην Ολομέλεια απέσυρε την εν λόγω τροπολογία. Σύμφωνα, πάντως, με την κυρία Παπανάτσιου η ρύθμιση θα έρθει αργότερα σε νομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου.

«Στην τροπολογία με γενικό αριθμό 1263 και με ειδικό αριθμό 205 θα ήθελα να καταθέσω μια νομοτεχνική βελτίωση. Διαγράφεται το δεύτερο άρθρο που αποτελεί τις αποδοχές των μελών μουσικών συνόλων ΕΡΤ ΑΕ, επειδή θα μπει σε αντίστοιχο νομοσχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου», τόνισε χαρακτηριστικά, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Η απόσυρση της τροπολογίας δεν εμπόδισε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο να εξαπολύσει τα πυρά του προς την παρούσα υπουργό, Κατερίνα Παπανάτσιου. «Τι δουλειά έχετε εσείς με αυτά τα θέματα; Τροπολογίες μπρος - πίσω, μια φέρνετε, μια παίρνετε! Κακώς τη φέρατε, κακώς και την αποσύρετε στο μέτρο που παράγονται ανισότητες σε σχέση με το άρθρο 1 της ίδιας τροπολογίας για άλλους μουσικούς. Τα έχετε χαμένα! Βάλτε τα πράγματα σε μια τάξη», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: SOOC