Πηγές ΥΠΕΞ: Σκέψεις για αυστηρό διάβημα για την παρενόχληση...

Πηγές ΥΠΕΞ: Σκέψεις για αυστηρό διάβημα για την παρενόχληση...

Διάβημα προς την Τουρκική πλευρά ετοιμάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ για την «παρενόχληση» στο ελικόπτερο που επέβαινε ο Πρωθυπουργός. Αν και ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα με αναφορές σε «ανόητες» ενέργειες διπλωματικές πηγές κάνουν λόγο για αντίδραση που θα είναι αυστηρή.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ  πηγές του ΥΠΕΞ που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ανέφεραν ότι  θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης. Μιας παρενόχλησης που σύμφωνε με πηγές της Άγκυρας «δεν έγινε» καθώς οι τούρκοι πιλότοι έπραξαν απλά το «καθήκον τους».

Θέση που δείχνει ότι η τουρκική πλευρά δεν θεωρεί παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου τις πτήσεις πάνω και πλησίον του Αγαθονησίου και αναγκάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ να παρέμβει παρά την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να δείξει πως δεν θεωρεί σημαντικό το περιστατικό.

Σε αυτό άλλωστε συγκλίνουν και οι αναφορές του σε «ανόητες ενέργειες» αλλά και η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με ειρωνικό τρόπο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό η τουρκική προκλητικότητα και η παραβίαση συμφωνιών που περιλαμβάνονται και στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.