Πηγές ΝΔ για συνάντηση Τσίπρα - Θάνου: «Οι μάσκες έπεσαν»

Πηγές ΝΔ για συνάντηση Τσίπρα - Θάνου: «Οι μάσκες έπεσαν»

Η παρουσία της Βασιλικής Θάνου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, προκάλεσε αντιδράσεις με πήγες της ΝΔ να σχολιάζουν ότι «οι μάσκες έπεσαν, η κ. Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να αποφευχθεί η αποχώρηση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου διορίσθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ένας διορισμός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τη στιγμή που η κ. Θάνου ήταν επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως Αλ. Τσίπρα. Μάλιστα η απόφαση αυτή είχε στηλιτευθεί και σε επίπεδο ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Θάνου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία για αλλαγές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού απέφυγε να παραιτηθεί υποστηρίζοντας πως διώκεται από τη νέα κυβέρνηση. Προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να παραμείνει στη θέση της ενώ έχει προχωρήσει και σε καταγγελίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα στήριξης της κ. Θάνου. Σήμερα μάλιστα ζήτησαν να παραμείνει στη θέση της προέδρου έως ότου εκδικαστεί η προσφυγή της στο ΣτΕ παρά το γεγονός ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όταν το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση. Ανάλογες αντιδράσεις είχαν και κατά τη διαδικασία των αλλαγών που αφορούσαν στα ασυμβίβαστα που θεσμοθετήθηκαν για τα πρόσωπα που τοποθετούνται στην εν λόγω επιτροπή.