Πηγές ΝΔ για Κ. Βαξεβάνη: Κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα

Πηγές ΝΔ για Κ. Βαξεβάνη: Κοινός συκοφάντης και με δικαστική βούλα

Συκοφαντικά έκρινε τα άρθρα του Κ. Βαξεβάνη κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τόσο σε ο,τι αφορά τη δήθεν χρήση εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ, όσο και για τα περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσής της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens.

Συγκεκριμένα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 5131/2018 απόφασή του δέχθηκε εν μέρει την αγωγή της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και έκρινε ότι τα άρθρα του κ. Κώστα Βαξεβάνη περί δήθεν χρήσης εκ μέρους της διπλού ΑΦΜ περί δήθεν ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens είναι συκοφαντικά.

Επίσης με την ίδια απόφαση δέχθηκε ότι η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση υποβολής κοινής δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ο κ. Βαξεβάνης, αλλά δεν θεωρήθηκαν συκοφαντικά τα όσα είχε δημοσιεύσει εξαιτίας της πολυπλοκότητας των θεμάτων της φορολογικής νομοθεσίας και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. 

Σε ανάλογη κρίση προχώρησε και για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου στο Παρίσι για την οποία αποφαίνεται πως πραγματοποιήθηκε μέσω δανεισμού και χρήσης ιδίων κεφαλαίων, τα οποία άλλωστε η αρμόδια εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος ερεύνησε εξονυχιστικά και έκρινε με το πόρισμα της ότι δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην εν λόγω αγοραπωλησία.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο πληρέστατος έλεγχος από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που έχει δικαιώσει απόλυτα την κ. Γκραμπόφσκι.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως «πραγματικά αδυνατεί κανείς να αντιληφθεί τους λόγους των πανηγυρισμών του κ. Βαξεβάνη, τη στιγμή που η Δικαιοσύνη τον έκρινε συκοφάντη και επιδικάσθηκε σε βάρος του χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη της κ. Γκραμπόφσκι, την οποία έχει ήδη εκχωρήσει στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «η μεγαλύτερη απόδειξη της καταδίκης του κ. Βαξεβάνη είναι η προαναγγελία της έφεσης της εν λόγω απόφασης» και καταλήγουν:

«Από σήμερα, ο κ. Βαξεβάνης και με δικαστική βούλα είναι πλέον κοινός συκοφάντης»