Κωμικό να «ανησυχεί» για κομματικοποίηση ΕΡΤ - ΑΠΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Κωμικό να «ανησυχεί» για κομματικοποίηση ΕΡΤ - ΑΠΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τουλάχιστον κωμικό να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ «ανησυχία» για την απειλή κομματικοποίησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή χτεσινή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο Μαξίμου, και οι δύο οργανισμοί -τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση κατήντησε θλιβερά φερέφωνά της- θα επιστρέψουν στον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης, όπως συνέβαινε στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Καταλήγοντας δε, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι όσο για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των δημόσιων φορέων ενημέρωσης, πολύ σύντομα θα φανούν… επί της οθόνης, ενώ παραθέτουν και σχετική λίστα με όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς από 24.07.1974 έως σήμερα (δείτε τη λίστα εδώ.)

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούσε τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, ότι μεταφέρει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) στο πρόσωπό του για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση ως «κομματικό λάφυρα».