Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λόγια - Διαρκής η μάχη κατά του λαϊκισμού

Περισσότερη δουλειά, λιγότερα λόγια - Διαρκής η μάχη κατά του λαϊκισμού

Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σύντομη ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ο πολιτικός λόγος πρέπει να αποπνέει ήθος, οι εμφανίσεις μας πρέπει να ουσιαστικές. Να υπηρετήσουμε την δημοκρατία με μία νέα ποιότητα, είπε, τονίζοντας πως η «ΝΔ του 2019» διαθέτει 158 βουλευτές και πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές κοινοβουλευτικές ομάδες, ενώ 62 βουλευτές εκλέγονται για πρώτη φορά. 

Εξέφρασε τη συγκίνησή του γι'' αυτό, ενώ κατά την είσοδό του στην αίθουσα είπε: «Δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο», με τους βουλευτές να τον υποδέχονται όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ψήφος της 7ης Ιουλίου υπήρξε απάντηση στη δημαγωγία. Όμως, η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν τελείωσε, είναι διαρκής. «Το δηλητήριο του λαϊκισμού έχει ποτίσει οριζόντια την κοινωνία», πρόσθεσε. 

«Η ψήφος της 7ης Ιουλίου ήταν απάντηση στη δημαγωγία και αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, για να συνεχίσει: «Θα τον αντιμετωπίσουμε (σ.σ. τον λαϊκισμό) σε όλα τα μέτωπα με όπλο την επιχειρηματολογία μας στην Βουλή και την αλήθεια στην κοινωνία... Στη Βουλή αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια των εκπροσώπων του και στην κοινωνία αναδεικνύοντας το ψέμα των εκφραστών του...

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον νέο πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «στο πρόσωπο του Κώστα Τασούλα αναγνωρίστηκε το ήθος και η αξία. Το ρεκόρ όμως της διακομματικής του αποδοχής ενέχει και την συμβολή της δικής μας παράταξης στον κοινοβουλευτισμό».

Επίσης, ανέφερε ότι η συνέπεια και η εργατικότητα επιβραβεύονται και μία νέα ποιότητα μπορεί να επικρατήσει στην δημόσια ζωή. Απευθυνόμενος προς τους νέους βουλευτές είπε «Βουλεύομαι σημαίνει σκέπτομαι και στην κοινοβουλευτική ζωή νομοθετώ. Η βουλευτική ιδιότητα δεν είναι αυτόνομη πρόκληση, το κοινοβούλιο είναι ένα μεγάλο σχολείο... Το βήμα του κοινοβουλίου είναι ένα βαρύ βήμα, αλλά είναι και ένα βήμα που επιβραβεύει την ποιότητα, τους χαμηλούς τόνους την καλή προετοιμασία».

Κλείνοντας είπε ότι «μας περιμένει πολλή δουλειά».