Περαιτέρω έρευνα για Σαλμά-Βορίδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αρθροσκοπήσεις

Περαιτέρω έρευνα για Σαλμά-Βορίδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αρθροσκοπήσεις

Στην ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης, όχι όμως (ξεκάθαρα) στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, των ενεργειών του πρώην υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη και του βουλευτή της Ν.Δ. Μάριου Σαλμά καταλήγει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για την υγεία επί του ζητήματος των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική ζημία του Δημοσίου από την υπερκοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση (προφανώς από τη Δικαιοσύνη) για τυχόν αδικήματα των δύο πολιτικών προσώπων. Να σημειωθεί, πάντως, ότι επειδή δεν αναφέρονται ξεκάθαρα στη μετέπειτα διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά!

Πιο αναλυτικά ο Μ. Βορίδης, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ «ελέγχεται πρωτίστως για τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο της απόφασης του ΚΕΣΥ, την παράκαμψη και αγνόηση των αντιρρήσεων που του εξέφρασαν οι Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, την εν γένει έλλειψη διάθεσης περαιτέρω διερεύνησης του θέματος ώστε να προστατευθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια οικονομικά, καθώς και άγνοια ή υποβάθμιση κρίσιμων θεμάτων, όπως της διαφοράς των ιατρικών πράξεων από τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια».

Για τον βουλευτή της ΝΔ, Μ. Σαλμά οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναφέρει ότι αν και δεν δεν ασκούσε δημόσια εξουσία κατά την επίμαχη περίοδο, «ελέγχεται για μια προφανώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά με σκοπό την προώθηση της μεθόδου της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, ενώ η εν γένει δράση του φανερώνει όχι μόνο αδιαφορία για το γεγονός ότι εκμεταλλεύθηκε με σκοπό το οικονομικό όφελος μια καταφανώς υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, κάνοντας μάλιστα κατάχρηση στην εφαρμογή της, αλλά γεννά και βάσιμες υποψίες ενεργούς εμπλοκής του στην όλη διαδικασία κοστολόγησης της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, εκμεταλλευόμενος κυρίως την κοινή κομματική ιδιότητα με τους επικεφαλής των γνωμοδοτικών φορέων (ΚΕΣΥ, ΙΣΑ κλπ), την πολύχρονη βουλευτική του ιδιότητα, αλλά και την προγενέστερη παρουσία του ως αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Υγείας».

Επίσης, στο κάδρο μπαίνουν και μη πολιτικά πρόσωπα όπως, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κ. Σκανδαλάκης, την εισήγηση του οποίου χρησιμοποίησε ο Μάκης Βορίδης για να υπογράψει την υπουργική απόφαση κοστολόγησης της εξέτασης στα 1500 ευρώ- ,τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ Δημήτρη Κοντό, ενώ αναφορά γίνεται και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επί Προεδρίας Γιώργου Πατούλη για τα περί αδειοδότησης του διαγνωστικού κέντρου. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το πόρισμα για τις αρθροσκοπήσεις.