Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, δηλώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας

Πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, δηλώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας

Την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, με την εφαρμογή πολιτικών που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, εξέφρασε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

 Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «κι όχι όπως είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, που τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις επιχειρήθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν με επιτυχία».

 Για το θέμα των πλειστηριασμών, υπογράμμισε ότι «για μας είναι θέμα αρχής το ζήτημα του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, όταν μιλάμε για μεσαία και χαμηλά εισοδήματα» και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συνανθρώπων μας που πλήττονται εδώ και έξι χρόνια από τα μνημόνια».

 Ανέφερε ότι το στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι να σταματήσει να υπάρχει η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή, επισήμανε ότι στην κατεύθυνση αυτή ανακοινώθηκαν τρόποι και μέτρα, και υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός, έχοντας γνώση της κατάστασης και της προηγούμενης περιόδου, θα συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια για να περάσουμε τον κάβο μέχρι το τέλος της χρονιάς».

 Ως προς τον κρατικό μηχανισμό που είναι αναποτελεσματικός -για το οποίο, όπως είπε, δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίει η δομή και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια-, τόνισε ότι χρειάζονται μεγάλες τομές και πως «το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε δρομολογήσει μια πορεία ανάπτυξης, η οποία θα δίνει προοπτικές».

 Για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ουσιαστικά τα δύο μέτωπα -ευρωπαϊκό και ελληνικό- είναι ενιαία και έχουν ως κοινό παρανομαστή «να μπορέσουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό να έχουν καλύτερες μέρες».

 Σχετικά με την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, είπε ότι κάθε διάσπαση και κάθε αποχώρηση αφήνει τα δικά της στίγματα. Ανέφερε ότι μόνο το 13% περίπου των μελών του κόμματος είτε πήγαν προς άλλο πολιτικό σχηματισμό, είτε αποστασιοποιηθήκαν, ποσοστό που χαρακτήρισε ως μικρό σε σχέση με όσα εικάζονταν ή όσα λέγονταν δημοσιογραφικά, κάτι που φάνηκε, όπως είπε, και στις εκλογές όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα, αλλά και ως προς τη δυναμική των σχηματισμών μέσα στην κοινωνία. Συμπλήρωσε ότι «βεβαίως υπάρχουν και στελέχη του χώρου αυτού που όχι μόνο παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενεργοποιήθηκαν με την ιδιαίτερη βαρύτητα τους και στήριξαν αυτή την προσπάθεια, γιατί είχαμε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο, το οποίο ήταν η χώρα να μην οδηγηθεί στην καταστροφή της προηγούμενης περιόδου».

 Για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους αποχωρήσαντες της ΔΗΜΑΡ και το ενδεχόμενο συμμετοχής στο συνέδριο, ή και ενσωμάτωσης στον ΣΥΡΙΖΑ, της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, ο κ. Ρήγας είπε ότι «το άνοιγμα του κόμματος θα γίνει προς όλες τις κοινωνικές ομάδας, τους εργαζόμενους, εκείνους που πλήττονται, όλους εκείνους που μας στήριξαν», αλλά «και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να στηρίξουν το πολιτικό σχέδιο που εμείς αυτή τη στιγμή υλοποιούμε προς όφελος της κοινωνίας». «Πράγμα που σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να υπηρετήσουμε την προσπάθεια που γίνεται αυτή στιγμή», είπε συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές σχέσεις διαμορφώνονται επί του πολιτικού σχεδίου».