Πενήντα μία ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Πενήντα μία ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ηγέτες και εκπρόσωποι 51 ασιατικών και ευρωπαϊκών χωρών, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μογγολία, καταδίκασαν σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν τις πρόσφατες "τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους και δειλίας" στην ευρασιατική ήπειρο, η τελευταία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια.

"Επαναλαμβάνουμε μια αυστηρή και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές και τις εκδηλώσεις, όποιοι κι αν είναι οι δράστες, τα κίνητρά τους ή η περιοχή (που τίθεται στο στόχαστρο)", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση αυτή που εκδόθηκε με την ευκαιρία της 11ης συνόδου κορυφής Ευρώπης-Ασίας (Asem).

"Μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και στην Ασία (...) καταδικάζουμε σθεναρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους και δειλίας, που οδηγούν στην απώλεια της ζωής αθώων ανθρώπων", αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

"Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να καταπολεμήσουμε τη μάστιγα της τρομοκρατίας, και την ανάγκη να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο", καταλήγει το κείμενο.

Εκτός από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 51 χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη Μογγολία, το κοινό ανακοινωθέν συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και η Asean (Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ