8ος χρόνος, ημέρα 2478η
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Πελώνη: Σαφής η σύσταση Μπάιντεν σε Ερντογάν για ήρεμα νερά στο Αιγαίο

Πελώνη: Σαφής η σύσταση Μπάιντεν σε Ερντογάν για ήρεμα νερά στο Αιγαίο

Είναι σαφής η σύσταση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ανάγκη σταθερότητας σε Αιγαίο και Συρία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η ίδια επισήμανε ότι δρομολογείται το ελληνικό αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ για την απόκτηση των F-35, είναι μια μακρόχρονη διαδικασία που δεν θα λήξει αύριο το πρωί, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα της Τουρκίας για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16, αλλά είχε ανακοινωθεί και όταν ο πρωθυπουργός ήταν στον Λευκό Οίκο και είχαν γίνει και τότε σχετικές δηλώσεις.

Η κ. Πελώνη τόνισε παράλληλα ότι η ελληνική πλευρά, με την παρουσία της στη Σύνοδο, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, πυλώνας σταθερότητας στη νοτιο-ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, δεν εργαλειοποιεί συμμαχικές διαδικασίες, όπως κάνουν άλλοι και εφαρμόζει τις κυρώσεις, όπως δεν κάνουν άλλοι.