Παρουσία Αλ. Στεφανή ημερίδα για τις σχέσεις Ισραήλ - Ελλάδας

Παρουσία Αλ. Στεφανή ημερίδα για τις σχέσεις Ισραήλ - Ελλάδας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, στην Ημερίδα με θέμα «Οι Γεωπολιτικές Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι Σχέσεις Ισραήλ – Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τον Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Άμυνας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Yossi Amrani.

Ο Υφυπουργός, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις που έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ασταθές πολιτικό περιβάλλον, απειλώντας αφενός, με αποδιοργάνωση και κατάρρευση μεγάλου μέρους της Μέσης Ανατολής και θέτοντας αφετέρου, σε κίνδυνο την ασφάλεια της διεθνούς κοινότητας.

Εξάλλου, ο κ. Στεφανής τόνισε ότι η χώρα μας οφείλει να αναδιαμορφώσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα συμβάλουν στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Ισραήλ διανύουν μια περίοδο γόνιμης πολιτικής συνεργασίας και εξαιρετικών διμερών σχέσεων, που με βάση το σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου, προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής.