Παρών στο οικολογικό συμπόσιο του οικουμενικού πατριαρχείου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Παρών στο οικολογικό συμπόσιο του οικουμενικού πατριαρχείου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο εναρκτήρια συνεδρία του οικολογικού συμποσίου, στο μουσείο της Ακρόπολης, που διοργανώνει το οικουμενικό πατριαρχείο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το  διεθνές οικολογικό συμπόσιο με τίτλο «ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του»  θα διεξαχθεί στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού από 5 έως 8 Ιουνίου 2018.

Τις εργασίες του συνεδρίου, που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα παρακολουθήσουν θεολόγοι και κληρικοί, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές, Πανεπιστημιακοί, φοιτητές κ.α.

Το συμπόσιο θα εξετάσει μεταξύ άλλων τις συνέπειες της αναγκαστικής μετανάστευσης υπό το πρίσμα της φιλοξενίας, που η Κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας επεκτείνουν και στους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και αλλού.

Η εναρκτήρια συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ η καταληκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί εν πλω, σε σκάφος που αναχωρεί από τις Σπέτσες για την Αθήνα, το πρωί της 8ης Ιουνίου.