Παρών στη Βουλή, απών από το Υπουργικό ο Καμμένος...

Παρών στη Βουλή, απών από το Υπουργικό ο Καμμένος...

Σε μια κίνηση που προκάλεσε έντονα ερωτήματα προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος αντί να βρεθεί στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της εισήγησης του Πρωθυπουργού στο υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε να παραμείνει στο γραφείο του.

Και μάλιστα όχι σε αυτό του Πενταγώνου αλλά σε αυτό στη Βουλή, το οποίο βρίσκεται περίπου 20 μέτρα από την αίθουσα που συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο όπου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την... μεγάλη επιτυχία του ιδίου και της κυβέρνησής του στον τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ένα σημαντικό ραντεβού και γι' αυτό τον λόγο δεν πήγε στην συνεδρίαση, ωστόσο πολλοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε να μεταφέρει το ραντεβού τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας Τσίπρα.

Άλλωστε την οικονομία έχει επικαλεστεί ο Πάνος Καμμένος ως δικαιολογία για τη στήριξη αυτής της κυβέρνησης προκειμένου να εξηγήσει στους βουλευτές του την αποδοχή, επί της ουσίας της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Είτε ήθελε να δείξει ότι δήθεν είναι δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση και δη τον Αλέξη Τσίπρα, είτε ήθελε να συντηρήσει ένα κλίμα με αφορμή τη συμφωνία για τα Σκόπια η ουσία είναι πως δεν μετείχε τουλάχιστον κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση του υπουργικού έχει ανακοινωθεί από χθες καθώς και ότι άλλα μέλη του υπουργικού που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως για παράδειγμα η Έλενα Κουντουρά,  έδωσαν κανονικά το παρών στη συνεδρίαση.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για την απουσία του ΥΠΕΘΑ και πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους. 

Σε κάθε περίπτωση, η πίεση που δέχεται ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές του από τη συμφωνία για το ονοματολογικό έχει φτάσει πλέον στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης, ενώ οι αποχωρήσεις των κκ. Λαζαρίδη και Δημήτρη Καμμένου σίγουρα έχουν δυσκολέψει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο δε υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντιλαμβανόμενος ότι το αφήγημα περί αποστασιών και χρηματισμών πλέον δεν «πουλάει», δείχνει ότι αλλάζει στρατηγική σε μια απονενοημένη προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις του τόσο δημοσκοπικά όσο και κοινοβουλευτικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης

 Φωτογραφία αρχείου