Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση Κοτζιά

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση Κοτζιά

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Νικος Κοτζιάς και η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου. Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράσ που θα ερευνήσει δημοσιεύματα αλλά και τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την αναφορά του Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματισμό της Κυβέρνησης από τον Τζόρτζ Σόρος.

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr στη δικογραφία συσχετίζεται και το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι ο κ. Καμμένος κατήγγειλε χρηματισμούς υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος, την οποία προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη.

Η εντολή της κας Δημητρίου διαβιβάστηκε στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς  προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις. Άλλωστε ο κ. Κοτζιάς με τη μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται πως μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην οποία, μεταξύ άλλων, φέρεται να αναφέρεται στην υπόθεση της καταγγελίας περί χρηματοδότησης της Κυβέρνηση από τον Τζορτζ Σόρος. Καταγγελίας που ο ίδιος δήλωσε ότι έγινε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο υπουργικό συμβούλιο.

Στη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, που δημοσιεύονται στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη μήνυση επισυνάπτονται έξι πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τέσσερα σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Σύμφωνα με την πλευρά Κοτζιά τα όσα αναφέρονται εκεί περί δήθεν σχέσεων με τον Τζορτζ Σόρος και την υπόθεση διεθνούς διαγωνισμού στο υπουργείο για υπηρεσίες έκδοσης βιζών, συνιστούν συνέχεια της εκστρατείας απειλών, ακόμα και σε βάρος της σωματικής ακεραιότητάς του και της οικογένειάς του, για τη συμφωνία των Πρεσπών.