Παραλήρημα Τ. Χριστοδουλοπουλου: Η ΝΔ συντονίζει τα επεισόδια - Είστε σύγχρονοι κουκουλοφόροι

Παραλήρημα Τ. Χριστοδουλοπουλου: Η ΝΔ συντονίζει τα επεισόδια - Είστε σύγχρονοι κουκουλοφόροι

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μια με απίστευτη ρητορική η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ΝΔ συντονίζει τα επεισόδια, φτάνοντας μάλιστα να χαρακτηρίζει τους γαλάζιους βουλευτές ως σύγχρονους κουκουλοφόρους. Ο Νίκος Δένδιας, ωστόσο, απάντησε τονίζοντας ότι δεν νομιμοποιείται όποιος έχει παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών «να είναι εδώ και να μας κουνάει το δάκτυλο»!

Όλα ξεκίνησαν όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, με μόνο στόχο να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στην Ολομέλεια και να κατηγορήσει τη ΝΔ ως υποκινητές επεισοδίων. «Όλο αυτό το κλίμα, οι ανώνυμοι που κολλάνε αφίσες και στοχοποιούν και χτυπάνε στα σπίτια, όλοι αυτοί συντονίζονται από την Νέα Δημοκρατία», είπε η κυρία Χριστοδολοπούλου και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ, επέμενε φωνάζοντας από το βήμα: Εσείς τα συντονίζεται.

Παρά τις προσπάθειες του Ν. Βούτση να εκτονώσει την ένταση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το παραλήρημά της. «Ο αρχηγός σας με έδωσε στους τραμπούκους, στους φασίστες, στους παρακρατικούς, στο αγριεμένο πλήθος, στους κανίβαλους της Χρυσής Αυγής», είπε και προσέθεσε: «Στοχοποιείτε αυτό κάνατε, αυτό κάνανε στον εμφύλιο. Είσαστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι»!

Σε εκείνο το σημείο ο Πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, ζητώντας να διαγραφεί η λέξη «κουκουλοφόροι», με την Τ. Χριστοδουλοπούλου να το αρνείται. Και μάλιστα συνέχισε, με ύφος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. « Έσπασε το αντισυριζα μέτωπο με την ψήφο εμπιστοσύνης. Τι θα κάνετε χωρίς το αντισύριζα μέτωπο;  Ζείτε αυτό τον πανικό που σας απέτρεψε από ην πρόταση μομφής. Αποδείχθηκε  πόσο έχετε ηττηθεί», είπε και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «ξέπλυμα» της Χρυσής Αυγής, την ώρα που επί ΣΥΡΙΖΑ η δίκη του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου κωλυσιεργεί. «Νομιμοποιήσατε την Χρυσή Αυγή την ξεπλύνατε από ναζιστικό κόμμα και  την κάνατε εθνική δύναμη και θα λογοδοτήσετε. Ανοίξατε το τζίνι του εθνικισμού και έχει εγκατασταθεί εδώ», συμπλήρωσε και δήλωσε υπερήφανη για τις ιδέες της, διότι είναι «φορέας των ιδεών που γράφτηκαν  στις πιο ένδοξες σελίδες της Ιστορίας ». Εκτίμησε, δε, ότι το δίλημμα των εκλογών θα είναι αν θα συγχωνευτεί ο νεοφιλελευθερισμός με την ακροδεξιά.

«Ελέγχθησαν βαρύτατα πράγματα, ότι είναι οργανωτής επεισοδίων η ΝΔ ότι νομιμοποιούμε τη Χρυσή Αυγή», είπε αρχικά ο Ν. Δένδιας, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια η γαλάζια παράταξη έχει υπάρξει θύμα επεισοδίων και έχει δώσει αίμα. Μάλιστα, της αντέτεινε ότι δεν νομιμοποιείται να μιλά η ίδια όταν έχει παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των τρομοκρατών, κατηγορώντας την ως απερίγραπτη και απαράδεκτη.