Παραιτήθηκε ο Γ. Σαρίδης από γραμματέας Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων λόγω Δ. Καβαδέλλα

Παραιτήθηκε ο Γ. Σαρίδης από γραμματέας Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων λόγω Δ. Καβαδέλλα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων υπέβαλλε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης με επιστολή του προς τον Βασίλη Λεβέντη. Αφορμή στάθηκε η υπόθεση με την άρνηση από τον «συνάδελφό» του Δημήτρη Καβαδέλλα να πληρώσει εισιτήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς κύριες Πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συνάδελφου, κ. Καβαδέλλα οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του Γραμματέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρόλο που δεν έπληξαν το Κοινοβούλιο εν γένει φοβάμαι ότι στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της Κοινής Γνώμης», αναφέρει στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και συμπληρώνει πως «ελπίζει ότι με αυτή την ενέργειά του συμβάλλει στην προστασία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

Σε έταιρη επιστολή του προς τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Σαρίδης σημειώνει ότι αιτία της απόφασής του αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι ακόμη η πιο θλιβερή κλιμάκωσή του. «Η πολιτική μου ευθιξία και η ιδιότητά μου, του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και του γράμματά της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της ΔΕΘ αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία εσείς κι εγώ διατηρούμε ισχυρότατους δεσμούς».

Να σημειωθεί ότι για τον κ. Σαρίδη ο κόμπος έφτασε στο χτένι μετά την χθεσινή του τοποθέτηση στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων όταν τόνισε πως ο  λόγος για τον οποίον του απαγορεύθηκε η δωρεάν είσοδος και οι υπεύθυνοι του έδειξαν την πύλη του ταμείου  ήταν πως ήθελε να καταγγείλει μέσα από τη ΔΕΘ το ξεπούλημα της Μακεδονίας. «Αυτό είναι το παρακράτος. Να παραιτηθεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων. Και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων», προσέθεσε χθες.

Φωτογραφία intime news

Διαβάστε την επιστολή του Γ. Σαρίδη στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση εδώ και στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη εδώ.