Παραιτήθηκε και ο Δ. Παπαδημητρίου για το επίδομα ενοικίου

Παραιτήθηκε και ο Δ. Παπαδημητρίου για το επίδομα ενοικίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, έπειτα από επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, ακολουθώντας τη σύζυγό του εκτός κυβέρνησης, μετά το σάλο που δημιούργησε η αποκάλυψη για την επιδότηση ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ που έλαβε για διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό χθες και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Στη σύντομη ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Α. Τσίπρας είχε κάνει δεκτή την παραίτηση της Ρ. Αντωνοπούλου. Η κα Αντωνοπούλου σε ανακοίνωσή της είχε θέσει την παραίτησή της στη διάθεση του Α. Τσίπρα, ανακοινώνοντας ότι θα επιστρέψει τα χρήματα και ζητώντας να κριθεί από το έργο της. Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία η οποία, όπως υποστήριξε, «επέλεξε για προφανείς λόγους αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει το θέμα σε υπ'αριθμόν ένα ηθικό ζήτημα της χώρας». 

Παράλληλα, με απόφαση του πρωθυπουργού, καταργήθηκε η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου. 

Μετά και την παραίτηση του Δ. Παπαδημητρίου ενισχύονται οι φήμες για τον μίνι - ανασχηματισμό, καθώς εκτός από το ζεύγος Παπαδημητρίου έχει ήδη αποχωρήσει ο Κώστας Ζουράρις από υφυπουργός Παιδείας, ενώ πρόβλημα φαίνεται πως αποτελούν και ο Γ. Μουζάλας και Λ. Κονιόρδου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, απάντησε: «Δεν προαναγέλλονται οι ανασχηματισμοί. Όταν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ανασχηματισμό, θα τον ανακοινώσει».