Παραιτήθηκαν οι κόρες Τσακανίκα, Πανταλού από το Ίδρυμα της Βουλής

Παραιτήθηκαν οι κόρες Τσακανίκα, Πανταλού από το Ίδρυμα της Βουλής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την παραίτησή τους, με επιστολές προς την ηγεσία του Ιδρύματος της Βουλής, υπέβαλαν τελικά οι  θυγατέρες της Β. Τσακανίκα (διευθύντρια του γραμματέα της Βουλής) και της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Πανταλού. μετά το σάλο που προκάλεσε ο διορισμός τους στις 31 Μαίου.

Κατόπιν εορτής και αφού η αποκάλυψη του διορισμού τους παραμονές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευαισθησίας» και παραιτήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β.  Τσακανίκα είχε παραιτηθεί από το Ίδρυμα της Βουλής,  ώστε να μπορεί να διοριστεί η κόρη της, διότι ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής.

Επί της ουσίας οι δύο εξαναγκάστηκαν, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, σε παραίτηση, ενώ στους διαδρόμους της Βουλής ακούγεται εξακολουθεί να υπάρχει δυσφορία από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» ως προς την εξυπηρέτηση των ρουσφετιών.