Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μ. Ασημακοπούλου, Ευ. Μεϊμαράκης και Κ. Μάρκου ενόψει ευρωεκλογών

Παραιτήθηκαν από βουλευτές Μ. Ασημακοπούλου, Ευ. Μεϊμαράκης και Κ. Μάρκου ενόψει ευρωεκλογών

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση,  υπέβαλε  την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πήγε στον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές, τηρώντας την δέσμευση που είχε δώσει ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, ως μέλος  του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία, προκειμένου να μην υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή. 

Επιστολή παραίτησης από τη βουλευτική της έδρα στη B'' Αθήνας απέστειλε η βουλευτής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η δήλωση παραίτησης έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος μιας τριαντάχρονης ανελλιπούς κοινοβουλευτικής παρουσίας μου.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, όπως είχα προαναγγείλει, συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην πολιτική μου διαδρομή, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή της Β/ Αθηνών, κάνοντας πράξη την προσωπική και πολιτική δέσμευσή μου,να μην κάνω χρήση της διάταξης με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Για μένα η ηθική στην πολιτική ήταν και είναι αξιακός κανόνας.

Θέλω να ευχαριστήσω, διαχρονικά, όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές για την έως τώρα άριστη συνεργασία μας, τους υπαλλήλους και το Επιστημονικό προσωπικό της Βουλής για τη στήριξή τους κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην Προεδρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Θέλω, κυρίως, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες της Β/ Αθηνών για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, που με αναδείκνυαν  στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για να υπηρετώ τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Με το πνεύμα της ενότητας, της συνεννόησης, της σύνθεσης και της συλλογικής προσπάθειας θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, από το βουλευτικό αξίωμα παραιτήθηκε και η Κατερίνα Μάρκου.

ΝΔ: Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν χρήση ντροπιαστικής τροπολογίας

«Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκη, και των βουλευτών Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου, τις έδρες της ΝΔ θα καταλάβουν η κ. Ζωή Ράπτη και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές.