Παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων και στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα

Παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων και στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα

Τις παραιτήσεις τους υποβάλλουν Γενικοί Γραμματείς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι Γιάννης Ταφύλλης και Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του Διευθυντή της ΕΡΤ.

Χθες την παραίτησή τους υπέβαλλαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, όπως και ο πρόεδρος του ΑΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, στη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Επίσης την παραίτησή του υπέβαλε χθες στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιάννης Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του και αναμένει στο γραφείο του τον νέο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει ανακοινωθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του. Επίσης ο κ Ταφύλλης αναφέρει ότι εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για κομματισμό που δεν χωρά σε κανέναν τομέα του Δημοσίου ενός κράτους δικαίου. 

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα από τη θέση του γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας υπέβαλλε, ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του κάνει έναν απολογισμό του έργου του και αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους υπουργούς και τους συναδέλφους μου γενικούς γραμματείς καταφέραμε - θέλω να πιστεύω - να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής. Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη».

Επιπλέον, την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, υπέβαλε στον νέο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στη θητεία του από τον Ιανουάριο του 2016 και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα για την ανάθεση από μέρους τους των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα καθώς και τους υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Φώτη Κουβέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό για την εμπιστοσύνη τους. Επίσης, ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή δουλειά στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη.