Πανηγυρισμοί του Μαξίμου για τις τροπολογίες στη Βουλή των Σκοπίων

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 13:57
-A +A
Πανηγυρισμοί του Μαξίμου για τις τροπολογίες στη Βουλή των Σκοπίων

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για κατάρρευση του επιχειρήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως δεν τους καίγεται «καρφί» για τα εθνικά συμφέροντα, μετά το μπαράζ τροπολογιών από βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βουλή των Σκοπίων.

«Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν: «Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν "μακεδονικής μειονότητας", με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για "ομογένεια", εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 08/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα