Πανηγυρισμοί Αχτσιόγλου για κατώτατο μισθό: «Μεγάλη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας»

Πανηγυρισμοί Αχτσιόγλου για κατώτατο μισθό: «Μεγάλη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε πανηγυρισμούς αναλώθηκε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε για τον κατώτατο μισθό. Μίλησε για «ιστορική ημέρα» αλλά και «μεγάλη στιγμή για τον κόσμο της εργασίας και την κυβέρνησή μας». Όπως εξήγησε η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση μιας μεγάλης δέσμευσης για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. «Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για την αύξηση των μισθών με επιτάχυνση της διαδικασίας για την αύξηση κατώτατου μισθού – ο νέος ενιαίος θα θεσπιστεί από κυβέρνηση Ιανουάριο 2019», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου επιχειρώντας να πείσει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν μια τέτοια αύξηση.

«Περικόπηκε το 2012 με επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα σε μία νύχτα κατά 22% και 32% για τους νέους και παράλληλα πάγωσαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα απαγορεύοντας σε εργαζόμενους να διεκδικούν καλύτερους μισθούς και συνθήκες», υποστήριξε η Υπουργός Εργασίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη να έρθει μόνο μέσω της ενίσχυσης των μισθών και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. «Θα αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δεν ήταν απλά συμβολική, αλλά μια μετάβαση σε μία περίοδο ανάκτησης των μεγάλων δικαιωμάτων της πλειοψηφίας», είπε κλείνοντας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την σχετική τροπολογία υπερψηφίζουν εκτός από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξης και η Ένωση Κεντρώων. Παρών αναμένεται να ψηφίσει το Ποτάμι, ενώ «όχι» θα πει το ΚΚΕ, που έχει καταθέσει δική του τροπολογία.