Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ) για διαμαρτυρίες στη Λέσβο: Να επιλέξουμε εάν είμαστε με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών

Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ) για διαμαρτυρίες στη Λέσβο: Να επιλέξουμε εάν είμαστε με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών

Προσπάθεια να μειώσει αλλά και να ταυτίσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών στη Μυτιλήνη με «μειοψηφία φασιστοειδών» επιχείρησε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάλλης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι θα πρέπει να διαλέξουμε όλοι μας όχθη. Εξηγώντας τι εννοεί συμπλήρωσε: Εάν με την όχθη της δημοκρατίας της έννομης τάξης, της εφαρμογής ή εάν είμαστε με αυτούς τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών τα οποία κάποιοι τα χαϊδεύουν κάνοντας μικροπολιτική πολιτική».

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι χθες στη Μυτιλήνη είχαμε συλλήψεις ανθρώπων που πήγαν να αμαυρώσουν την στάση πολλών πολιτών που βρέθηκαν στην προκυμαία. «Είχαμε συλλήψεις πολιτών που αμαυρώνουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών της Μόριας των οποίων η ζωή έχει αλλάξει και οφείλουμε όλοι να το παραδεχτούμε», τόνισε με νόημα.

Ενώ υπογράμμισε ότι στη Λέσβο συνέβη το εξής παράδοξο: «Οι διοργανωτές της κινητοποίησης με τα δύο βασικά ζητήματα , το προσφυγικό  ζήτημα και τη κοινωνική συνοχή, αλλά και των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, κάλεσαν σε κινητοποίηση. Απέργησε η πόλη, δεν θα μιλήσω ποτέ εναντίον της κινητοποίησης των πολιτών. Είχαμε όμως δυστυχώς την απουσία αυτών των φορέων από το τραπέζι της πρώτης ημέρας του συνεδρίου όπου ο κ. Βίτσας και ο κ. Τόσκας συζήτησαν σε ειδικό πάνελ στο αναπτυξιακό συνέδριο το ζήτημα του προσφυγικού».

Αλέξανδρος Διαμάντης