Πάλι κρύφτηκε ο Καμμένος πίσω από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών

Πάλι κρύφτηκε ο Καμμένος πίσω από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Πάνος Καμμένος «κρύφτηκε» πίσω από τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, την ώρα που ο ίδιος και οι βουλευτές του (όπως ο Θ. Παπαχριστόπουλος) διατρανώνουν ότι πρόκειται για ένα κατάπτυστο άρθρο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος έστειλε υπόμνημα προς την επιτροπή Δεοντολογίας, ισχυριζόμενος ότι το περίφημο tweet κατά τη Ντόρας Μπακογιάννη για την επίσκεψή της στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν έγινε κατά την εκτέλεση των Υπουργικών καθηκόντων του. Μολονότι, βέβαια, το «ανέβασε» από τον προσωπικό του λογαριασμό!

Το ίδιο «επιχείρημα» επικαλέστηκε και για τη δεύτερη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του ο Χρήστος Πάχτας, με αφορμή παλαιότερη δήλωση του Π. Καμμένου για δωρεές προς τον πρώην δήμαρχο άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Υπενθυμίζεται ότι  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν από λίγο χρονικό διάστημα είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του μετά από μήνυση που του έχουν καταθέσει η Μιράντα Ξαφά, ο Χάρης Μάκας αλλά και ο Ηλίας Κανέλλης, για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε, όταν κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για «απάτη επί δικαστηρίω» σε μια δικαστική υπόθεση, μια «ουρά» της υπόθεσης CDS. 

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος, και σε εκείνη την περίπτωση είχε στείλει υπόμνημα προς την αρμόδια Επιτροπή, στο οποίο ανέφερε το ιστορικό της υπόθεσης υπενθυμίζοντας ότι οι τρεις δικαιώθηκαν στην αγωγή τους εναντίον του οπότε θεώρησε ότι επειδή το αστικό κομμάτι έχει λήξει δεν θα πρέπει να δοθεί συνέχεια για το ποινικό!