Παγώνουν τις υπόλοιπες μετατάξεις μετά το σάλο που προκλήθηκε

Παγώνουν τις υπόλοιπες μετατάξεις μετά το σάλο που προκλήθηκε

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε πάγωμα των υπόλοιπων μετατάξεων αλλά και αυτής της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου προχωρά ο Πρόεδρος της Βουλής μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωνε το πρωί ότι δεν αισθάνεται απολογούμενος. Οι 32 που έχουν υπογραφεί θα ισχύσουν κανονικά. Προηγήθηκε επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα ο οποίος έδωσε ουσιαστικά εντολή στον πρόεδρο της Βουλής

Η εξέλιξη αυτή δύναται να χαρακτηριστεί και  άδειασμα του Προέδρου της Βουλής από τον Πρωθυπουργό που εμφανίζεται να παρεμβαίνει στο έργο της βουλής και για το λόγο αυτό κύκλοι του Ν. Βούτση έκανεν λόγο για «από κοινού απόφαση» 

Πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή στο Νίκο Βούτση για αλλαγή του Κανονισμού στην περίπτωση Παπαχριστόπουλου. Σήμερα για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός άδειασε τον Πρόεδρο της Βουλής δίνοντας του εντολή να παγώσει τις εναπομείνασες μετατάξεις. Και αυτό τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν δύναται να παρεμβαίνει στο έργο της Βουλής.

Ως προς το θέμα των μετατάξεων, ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι οι 32 μετατάξεις που έχουν ήδη αναρτηθεί στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια θα προχωρήσουν κανονικά ενώ οι υπόλοιπες 32 με «πολιτική απόφαση» σταματούν!  

«Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις», ανέφεραν αργότερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής στη σύντονη ενημέρωσή του υπογράμμισε ότι οι μετατάξεις ήταν πλήρως νόμιμες, ωστόσο μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ελήφθη η πολιτική απόφαση να σταματήσουν. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Βούτση η κόρη της Τ. Χριστοδουλοπούλου δεν θα μεταταγεί. Αντιθέτως παραμένει ενεργεί η μετάταξη της πρώην συζύγου του, για την οποία ο κ. Βούτσης φανερά εκνευρισμένος είπε ότι είναι στη Βουλή από το 2007. «Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, με πυροβολούν εδώ και πέντε ώρες», προσέθεσε σε έντονο ύφος. 

Υπενθυμίζεται,  ότι στην πρωινή ενημέρωση ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στη πλήρη νομιμότητα των μετατάξεων υπογραμμίζοντας ότι δεν νιώθει απολογούμενος. «Δεν είναι αποφάσεις που ελήφθησαν μες το 15ήμερο ή επέσπευσα εγώ κάτι. Ολοκληρώνουμε μία δουλειά που είχε ξεκινήσει προ πολλού για το προσωπικό. Μένουν λίγες εκκρεμότητες Είναι ένα καθαρό τοπίο πια. Και η Βουλή έχει αναπτύξει πια τόσο πολλές δραστηριότητες που ενδεχομένως και στο μέλλον πάντα μέσα από διαφανείς διαδικασίες θα χρειαστεί επιπλέον στελέχωση», έλεγε θέση που λίγες ώρες αργότερα και μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα πήρε… πίσω.