ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: Σταδιακά και προσεκτικά το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 18:30
Σταδιακά και προσεκτικά θα εξελίσσεται το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι «θα προετοιμαζόμαστε, έτσι ώστε την 1η Ιουλίου, παρατηρώντας όσα συμβαίνουν σε όλες τις χώρες να μπορέσουμε να ανοίξουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας για τον πληθυσμό της πατρίδας μας».
Σταδιακά και προσεκτικά το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου: Στόχος η αύξηση του αριθμού Ισραηλινών τουριστών

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 17:16
Τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει σε αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ.
Στόχος η αύξηση του αριθμού Ισραηλινών τουριστών

Τάκης Θεοδωρικάκος για Γαλάζιες Σημαίες: Οι δήμοι έτοιμοι να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους τουρίστες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 17:07
«Πολύ θετικό γεγονός που ενισχύει τη διεθνή εικόνα της χώρας μας», χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, τη βράβευση 497 ελληνικών παραλιών με γαλάζια σημαία, κατατάσσοντας τη χώρα μας στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Οι δήμοι έτοιμοι να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους τουρίστες

Επικοινωνία Πάιατ - Κουμουτσάκου για πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια από ΗΠΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 16:36
Την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να παράσχει πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο.
Επικοινωνία Πάιατ - Κουμουτσάκου για πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια από ΗΠΑ

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της Aegean»

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 16:00
«Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της Aegean», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών με δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολή των τελών τους και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον.
«Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της Aegean»

Πρόεδροι Ελλάδας -Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και στο μέλλον

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 15:27
Τη συνέχιση της στενής συνεργασίας και του συντονισμού για την προώθηση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ, υπογραμμίζουν με κοινή τους δήλωση η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Ισραηλινός ομόλογός της Ρεουβέν Ριβλίν, με αφορμή την 30η επέτειος από την εγκαθίδρυση πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
Πρόεδροι Ελλάδας -Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά και στο μέλλον

Γιάννης Πλακιωτάκης: Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες των πλοίων την κατάλληλη στιγμή

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 15:22
Την εκτίμηση ότι τα πρωτόκολλα για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα αλλάξουν εντός του καλοκαιριού, εξέφρασε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας ετοιμάζει πρόταση προς την Κομισιόν για αποζημίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών από ευρωπαϊκούς πόρους.
Θα πάμε σε μεγαλύτερες πληρότητες των πλοίων την κατάλληλη στιγμή

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ανοίγουμε τη χώρα»

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 15:14
«Ανοίγουμε τη χώρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε σε σημερινή του συνέντευξη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι παρόλο που η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ διαφορετική εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο ειδικά η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και ξεκινά από μια καλή βάση.
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ανοίγουμε τη χώρα»

Σχέδιο στήριξης της Aegean επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 15:03
Σχέδιο στήριξης της Aegean Airlines επεξεργάζεται η κυβέρνηση όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις, τονίζοντας ότι «δε θα αφήσουμε εταιρείες όπως η Aegean, χωρίς στήριξη».
Σχέδιο στήριξης της Aegean επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Πανστρατιά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 14:16
Δυναμικά βγαίνει η Ελλάδα προς τα έξω και ζητά την επανένωση των Παρθενώνειων Γλυπτών, που αποτελεί βασικό εθνικό αίτημα. Σήμερα 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, η υπουργός Πολιτισμού, με την προτροπή του Κυρ. Μητσοτάκη, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διεκδίκηση των Μαρμάρων, συγκροτώντας νέα συμβουλευτική Επιτροπή.
Πανστρατιά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

T. Θεοδωρικάκος: Να μην επανέλθουμε στην περίοδο που κυριαρχούσε η δημαγωγία

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 14:05
Την αναγκαιότητα να μην επανέλθει η Ελλάδα «στην περίοδο των αρχών της δεκαετίας όταν κυριαρχούσε η δημαγωγία και είχε χαθεί η λογική», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. «θα δώσουμε μια πολύ σκληρή μάχη για να υπερασπιστούμε τις θέσεις απασχόληση», συμπλήρωσε.
T. Θεοδωρικάκος: Να μην επανέλθουμε στην περίοδο που κυριαρχούσε η δημαγωγία

Κυρ. Μητσοτάκης σε επιχειρηματικά στελέχη: Ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις η Ελλάδα από ό,τι πριν 5 μήνες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 12:14
«Η Ελλάδα είναι καταλληλότερη για επενδύσεις από ό,τι ήταν πριν από πέντε μήνες» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη του επιχειρηματικού οργανισμού YPO, υπογραμμίζοντας ότι τα θεμελιώδη προτερήματα που έχει οικοδομήσει η μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης παραμένουν ανέγγιχτα.
Ακόμα καταλληλότερη για επενδύσεις η Ελλάδα από ό,τι πριν 5 μήνες

Στ. Κούλογλου για πόθεν έσχες Δ. Παπαδημούλη: «Στην Αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 10:44
Σαφείς αιχμές κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη μετά το σάλο που ξέσπασε για τα 28 - δηλωμένα στο πόθεν έσχες - ακίνητα, εκ των οποίον τα 8 αποκτηθέντα εντός το 2018, άφησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».
«Στην Αριστερά ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

Σ. Ζαχαράκη: Θετικές ενδείξεις για το πιθανό άνοιγμα των Δημοτικών την 1η Ιουνίου

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 09:31
Θετικές χαρακτήρισε τις ενδείξεις από το άνοιγμα των Γυμνασίων και λυκείων της χώρας η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι λαμβάνονται υπόψη για το εάν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στις αρχές Ιουνίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από πρωθυπουργό στο Σαββατοκύριακο, ανέφερε.
Σ. Ζαχαράκη: Θετικές ενδείξεις για το πιθανό άνοιγμα των Δημοτικών την 1η Ιουνίου

Θ. Σκυλακάκης: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 09:14
Στα μέτρα στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων που χάνουν εισοδήματα από τη μείωση των ενοικίων στις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει να τους δώσει το 1/3 των ενοικίων που έχασαν, πέραν της αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το 1/3 των ενοικίων που έχασαν

Οι αναφορές Μητσοτάκη που «έκαψαν» τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 00:02
Τα τελευταία 24ωρα πολλά ειπώθηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για ορισμένα σενάρια που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να γράψουν και ημερομηνίες εκλογών μέσα στον Ιούλιο ή εντός των δύο πρώτων μηνών του φθινοπώρου.
Οι αναφορές Μητσοτάκη που «έκαψαν» τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 00:02
Πάντα αλλότριοι παράγοντες φταίνε για την καταβαράθρωση ενός κόμματος που ξεκίνησε δοξαστικά, τροφοδότησε ελπίδες, αναβίωσε δοξασίες, και όταν του δόθηκε από τον λαό η εντολή, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπές.
Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς

Νάντια Γιαννακοπούλου: Mea culpa για τα «γαλλικά» προς την Ν. Κεραμέως

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 21:20
Ένα ανοιχτό μικρόφωνο στη Βουλή αρκούσε για να κάνει… ζημιά στην βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου. Το μικρόφωνο, λοιπόν, «υπέκλεψε» μια προσωπική συνομιλία της στην οποία έστρεφε τα πυρά της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με αφορμή μια διάταξη στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.
Mea culpa για τα «γαλλικά» προς την Ν. Κεραμέως

Σόου Πολάκη στην προανακριτική: Αρνήθηκε να κάτσει στο έδρανο του μάρτυρα

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 20:55
Το δικό του σόου επιχείρησε να στήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής, στην οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αντί να καθίσει, όπως προβλέπεται, απέναντι από τους βουλευτές, στη θέση που κάθονται οι μάρτυρες, επίλεξε να καθίσει δίπλα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρνήθηκε να κάτσει στο έδρανο του μάρτυρα

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Κόντε: Σημαντικό βήμα για την ΕΕ η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, 20:06
Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας είχε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, την αποκατάσταση των μεταφορικών συνδέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, και συμφώνησαν ότι η πρόταση Μέρκελ - Μακρόν κινείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλιών τους για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Σημαντικό βήμα για την ΕΕ η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα