ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Το blame game Παππά - Παπαγγελόπουλου για τo «παραδικαστικό» 

Κυριακή 24 Μαΐου 2020, 00:02
Ο Δ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται ένα βήμα πριν το ειδικό δικαστήριο, όπως συνομολογούν μέλη της Επιτροπής με άριστη γνώση των στοιχείων. Αυτός εξαλλου είναι και ο λόγος που ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ήδη διαμορφώσει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία περιλαμβάνει και την έμμεση απόδοση ευθυνών στον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά.
Το blame game Παππά - Παπαγγελόπουλου για τo «παραδικαστικό» 

Υπ. Εθνικής Άμυνας: «Ψευδής η είδηση περί κατάληψης ελληνικού εδάφους»

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 19:16
«Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις» τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «κατάληψη» ελληνικού εδάφους από Τούρκους ένστολους στο νότιο Έβρο. Νωρίτερα σε ανακοινώσεις για το θέμα είχαν προβεί τόσο το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και προσωπικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Υπ. Εθνικής Άμυνας: «Ψευδής η είδηση περί κατάληψης ελληνικού εδάφους»

Νίκος Δένδιας: Συκοφαντία προς τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 18:13
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο Νίκος Δένδιας στον ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα ζητούσε εξηγήσεις για το «αν αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος» στον Έβρο. Σε γραπτή απάντησή του το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών χαρακτηρίζει «ανεκδιήγητη» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Νίκος Δένδιας: Συκοφαντία προς τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Οι πολίτες εμπιστεύονται τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 16:52
Σε λιγότερο από μια βδομάδα υποβλήθηκαν ψηφιακά 55.868 αιτήσεις εγγραφής για τα δημόσια νηπιαγωγεία μέσω του proti-eggrafi.services.gov.gr, ενώ σε διάστημα δυο μηνών από την πρώτη μέρα που τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η άυλη συνταγογράφηση από τις 28 Μαρτίου 2020, έχουν εγγραφεί στην εφαρμογή πάνω από 375.000 πολίτες.
Οι πολίτες εμπιστεύονται τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Δήμος Αθηναίων: Με λίγα «κλικ» η αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά ή μείωση τελών

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 16:32
Τη δυνατότητα να μπορούν γρήγορα και εύκολα, απ? όπου και αν βρίσκονται, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αντίστοιχη αίτηση παραχώρησης επιπλέον τετραγωνικών ή μείωσης των τελών παρέχει στους επαγγελματίες ο Δήμος Αθηναίων, χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.
Δήμος Αθηναίων: Με λίγα «κλικ» η αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά ή μείωση τελών

Δ. Μιχαηλίδου: Επαναλειτουργούν από 25/5 δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμεΑ

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 14:42
Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 επιτρέπεται η επαναλειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αίροντας προηγούμενη απόφαση περί αναστολής λειτουργίας τους για λόγους περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού σε ευπαθείς ομάδες.
Δ. Μιχαηλίδου: Επαναλειτουργούν από 25/5 δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμεΑ

Ν. Δένδιας: «Ντροπή η υιοθέτηση fake news περί κατάληψης ελληνικού εδάφους»

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 13:58
«Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχετικά με δημοσιεύματα περί παρουσίας Τούρκων ένστολων σε περιοχή του Έβρου, ενώ προσθέτει ότι «Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα».
Ν. Δένδιας: «Ντροπή η υιοθέτηση fake news περί κατάληψης ελληνικού εδάφους»

ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 13:17
«Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για διασπορά fake news σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «κατάληψη» ελληνικού εδάφους από Τούρκους ένστολους στο νότιο Έβρο. Νωρίτερα, ο Ν. Δένδιας διεμήνυσε στην αντιπολίτευση πως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.
ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

Γ. Γεραπετρίτης για Έβρο: «Όχι» σε πολιτικές αντιπαραθέσεις για τα εθνικά θέματα

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 12:56
«Θα υπάρξει ενημέρωση των κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών» σχετικά με μια περιοχή 16 στρεμμάτων όπου εμφανίσθηκαν τουρκικές δυνάμεις, μετά από αλλαγή της κοίτης στον νότιο Έβρο αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στα εθνικά θέματα δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις, αλλά ότι πρέπει αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα.
«Όχι» σε πολιτικές αντιπαραθέσεις για τα εθνικά θέματα

Υπερψηφίσθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 12:38
Υπερψηφίσθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού-Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», αφού προηγουμένως υπήρξαν νομοτεχνικές παρεμβάσεις, πολεοδομικού και χωροταξικού χαρακτήρα, τις οποίες κατέθεσε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης και οι οποίες αφορούν σε βελτιώσεις και διευκρινήσεις επί των άρθρων.
Υπερψηφίσθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Στα Χανιά για το μνημόσυνο του Κων. Μητσοτάκη

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 12:21
Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια, τελέστηκε σήμερα στο κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζύγου του Μαρέβας, της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και φίλων και πρώην συνεργατών του. Βίντεο, Φωτογραφίες
Στα Χανιά για το μνημόσυνο του Κων. Μητσοτάκη

Λ. Μενδώνη για Βρετανικό Μουσείο: «Προϊόν κλοπής τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Ήρθε η ώρα της επιστροφής τους»

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 12:05
Σε δήλωση για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους από το Βρετανικό Μουσείο προέβη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει έρθει η ώρα, στα επόμενα γενέθλια του Μουσείου της Ακρόπολης, που είναι στις 20 Ιουνίου του 2020, το Βρετανικό Μουσείο να επανεξετάσει τη στάση του.Βίντεο
«Προϊόν κλοπής τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Ήρθε η ώρα της επιστροφής τους»

Ο Τ. Θεοδωρικάκος διαψεύδει δημοσίευμα για νέες αρμοδιότητες στους Δήμους

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 11:14
Σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα», για νέες αρμοδιότητες στους δήμους (κέντρα υγείας και σχολεία), προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής που επεξεργάζεται τις μεταρρυθμίσεις σε θέματα Αυτοδιοίκησης.
Ο Τ. Θεοδωρικάκος διαψεύδει δημοσίευμα για νέες αρμοδιότητες στους Δήμους

Γιάννης Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου η αύξηση στις επικουρικές

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 09:38
Στις 2 Ιουνίου θα γίνει η αύξηση στις επικουρικές συντάξεις ενώ δεν θα υπάρξει ούτε σεντ μείωσης καθώς θα επανέλθουν στο επίπεδο προ περικοπών, όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Εργασίας.
Στις 2 Ιουνίου η αύξηση στις επικουρικές

Ν.Δένδιας προς ΣΥΡΙΖΑ: «Συμφωνείτε με τα fake news των ακροδεξιών sites;»

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 09:21
«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απαντώντας σε κοινή δήλωση των τομεαρχών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα που έχει προκύψει στον νότιο Έβρο με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και για το οποίο η Ελλάδα απέστειλε διάβημα στην Τουρκία.
«Συμφωνείτε με τα fake news των ακροδεξιών sites;»

Ποιος μπορεί να μιλήσει πολιτικά με τον Ηλία Κασιδιάρη;

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 00:02
Ένα σχόλιο του Κ. Βαξεβάνη στο twitter, πως με τον Ηλ. Κασιδιάρη μπορεί κάποιος να μιλήσει πολιτικά, έφερε στη μνήμη τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Από την κοινή παρουσία στο Καστελόριζο μέχρι τη μείωση της ποινής για τον «διευθυντή» εγκληματικής οργάνωσης μέσω της αλλαγής του εκλογικού νόμου...
Ποιος μπορεί να μιλήσει πολιτικά με τον Ηλία Κασιδιάρη;

Η Φώφη και οι «παπαγάλοι»

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 00:02
Το ΚΙΝΑΛ συνηθίζει να διαμαρτύρεται γιατί τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ το περιγράφουν ως μελλοντικό βαστάζο του ΣΥΡΙΖΑ, και κραυγάζει σε όλους τους τόνους ότι δεν προόρισται για τέτοια «μοίρα». Όμως το ίδιο δημιούργησε τις εντυπώσεις...
Η Φώφη και οι «παπαγάλοι»

Χάρης Θεοχάρης: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε τα ελληνικά πρωτόκολλα

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 23:44
Τα ελληνικά πρωτόκολλα ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού όπως αποκάλυψε  ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βάζει πρώτα την ασφάλεια.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε τα ελληνικά πρωτόκολλα

Χρ. Σταϊκούρας για Ευ. Τσακαλώτο: «Αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής»

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 19:14
«Ο κ. Τσακαλώτος, από όσα κατακλυσμιαία γίνονται στην παγκόσμια οικονομία, επιλέγει να αναλώνεται καθημερινά, αυτόκλητα, στη μεγάλης επιστημονικής σημασίας εξήγηση ταυτολογιών και πινάκων...» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Μόλις κατανοήσει και είναι διαθέσιμος να μας εξηγήσει τα περί εξίσωσης πρώτου βαθμού, ίσως προσυπογράψουμε πρόταση υποψηφιότητας για το Nobel Οικονομικών.»
«Αλαζονική και προσβλητική συμπεριφορά οξφορδιανής κοπής»

Μ. Κόνσολας: «Δεν θα δεχτούμε επισκέπτες από χώρες με υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες»

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 18:20
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί η χώρα μας επισκέπτες από χώρες που ο δείκτης συχνότητας κρουσμάτων είναι διαφοροποιημένος από τον δείκτη που έχει επιτύχει η Ελλάδα ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Τουρισμού Μ. Κόνσολας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εφόσον σε κάποια χώρα αλλάξουν οι δείκτες «τότε το συζητάμε».
«Δεν θα δεχτούμε επισκέπτες από χώρες με υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες»

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα