ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Π. Τσακλόγλου: Προς ρύθμιση η Τηλεργασία - Ενισχύεται η Επιθεώρηση Εργασίας

Π. Τσακλόγλου: Προς ρύθμιση η Τηλεργασία - Ενισχύεται η Επιθεώρηση Εργασίας
Eurokinissi

Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με μετατροπή της σε Ανεξάρτητη Αρχή, ρύθμιση της Τηλεργασίας και καταγραφή χρόνου εργασίας με ψηφιακή κάρτα προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου. 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1μ χαρακτήρισε υπερβολές όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι το οκτάωρο είναι καθιερωμένο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε, δε, τομή την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας όπου θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας του εργαζόμενου.

Ακόμα, υπογράμμισε πως το νέο νομοσχέδιο ρυθμίζει και τους όρους της Τηλεργασίας, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι δούλευαν άπειρες ώρες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση στήριξε την απασχόληση τονίζοντας ότι δεν αυξήθηκε η ανεργία κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε ότι με την επάνοδο και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας η ανεργία θα μειωθεί και σταδιακά θα αυξηθούν οι μισθοί.

Σχετικά με την επικουρική ασφάλιση, ανέφερε ότι το σύστημα θα είναι κεφαλοποιητικό, ενώ εξήγησε ότι για τους νεοεισερχόμενους, θα υπάρξει κουμπαράς με τις εισφορές του εργασιακού βίου.