Π. Σκουρλέτης σε Αλ. Τσίπρα: «Μετά απ' αυτή τη συγκέντρωση μπορείς να κάνεις εκλογές»

Π. Σκουρλέτης σε Αλ. Τσίπρα: «Μετά απ' αυτή τη συγκέντρωση μπορείς να κάνεις εκλογές»

Τα σενάρια που εξετάζονται ακόμη και για πρόωρες εκλογές επιβεβαιώνει μια φράση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, το βράδυ του Σαββάτου προς τον Αλ. Τσίπρα. «Πρόεδρε μετά απ'' αυτό μπορείς να κάνεις εκλογές όποτε θέλεις» φέρεται να του είπε, σύμφωνα με διαρροές από την Κουμουνδούρου που δείχνουν ότι το Μαξίμου βρίσκεται στη διαδικασία της «μέτρησης αντιδράσεων» της κοινής γνώμης.

Η διαρροή που έγινε από την Κουμουνδούρου δεν είναι τυχαία. Ήρθε τη στιγμή που τα σενάρια για πρόωρες εκλογές είτε μαζί με τις ευρωεκλογές είτε λίγο νωρίτερα βρίσκονται στο προσκήνιο ακόμη και από φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα εκτός από τις δύο ως άνω περιόδους παίζει και το σενάριο του Ιουνίου όπως έχει ήδη αναφερθεί.

Η φράση συγκεκριμένη από το στόμα του Π. Σκουρλέτη που κανείς δεν άκουσε αλλά έγινε γνωστή μέσα από τις διαρροές που και το Μαξίμου δεν διέψευσε. «Πρόεδρε μετά απ'' αυτό μπορείς να κάνεις εκλογές όποτε θέλεις» είπε ο γραμματέας του ΣΥΙΡΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν την ομιλία του το Σάββατο στο Γαλάτσι όταν τον ρώτησε τη γνώμη του για την εκδήλωση.

Φράση που αν μη τη άλλο δείχνει πως τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες παραμένουν στο τραπέζι με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πιεζόμενος από τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό. Φράση που δόθηκε στη δημοσιότητα προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις. Και από την κοινή γνώμη και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται δέ να προστεθεί στις πληροφορίες που φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πεί σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία τον ρώτησαν σχετικά με το θέμα των εκλογών (ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι ίδιοι αλλά και το κόμμα) ότι θα λάβουν απαντήσεις στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και παρά την ικανοποίηση στελεχών της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση στο κλειστό του Γαλατσίου αξίζει να σημειωθεί ότι το διαδίκτυο ασχολείται με τα πούλμαν που μετέφεραν τους «οπαδούς» από διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να γεμίσει ο χώρος.