Π. Σκουρλέτης: Ουδέποτε είπα στους συμβασιούχους ότι θα μονιμοποιηθούν

Π. Σκουρλέτης: Ουδέποτε είπα στους συμβασιούχους ότι θα μονιμοποιηθούν

Αντιμέτωπη με το κύμα των αντιδράσεων από τους συμβασιούχους των δήμων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας βρίσκεται η κυβέρνηση.

Συμβασιούχοι δήμων της Αττικής που βρίσκονται χωρίς δουλειά πλέον έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος και όπως λένε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τους είχε πει ότι θα μονιμοποιηθούν αλλά πλέον βρίσκονται στην ανεργία.

Κάτι που αρνείται ο κ. Σκουρλέτης ο οποίος με παρέμβαση του σήμερα στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι ουδέποτε είπε στους συμβασιούχους ότι θα μονιμοποιηθούν.

«Ουδέποτε είπα στους συμβασιούχους ότι θα μονιμοποιηθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Είπαμε ότι παρατείνεται η διάρκεια της σύμβασης τους μέχρι τον Μάρτιο» συμπλήρωσε ο υπουργός αναφερόμενος στους συμβασιούχους που έχουν κατασκηνώσει από την Τετάρτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το υπουργείο διαμαρτυρόμενοι για τη μη πρόσληψή τους.

Ο κ Σκουρλέτης υποστήριξε πως ο αριθμός όσων προσλαμβάνονται στην καθαριότητα καθορίστηκε από τους Δήμους και όχι από τον ίδιο. «Ο αριθμός αποφασίστηκε από την αυτοδιοίκηση, όχι από τον Σκουρλέτη», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη ΝΔ ότι απολύει δημοσίους υπαλλήλους- κάτι που δεν έγινε- αλλά τελικά αυτή είναι που το κάνει απολύοντας τους εργαζόμενους στους δήμους.