Π. Σκουρλέτης: «Η Αριστερά έχει επίδοξους νταβατζήδες»

Π. Σκουρλέτης: «Η Αριστερά έχει επίδοξους νταβατζήδες»

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη στάση του στο ζήτημα της επόμενης ημέρας στον ΣΥΡΙΖΑ και τη μετεξέλιξη του κόμματος.

Ειδικότερα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «επίδοξους νταβατζήδες της Αριστεράς» οι οποίοι όπως είπε, προσπαθούν να διαμορφώσουν την ατζέντα του κόμματος ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για το συνέδριο και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha 989, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι απανωτά δημοσιεύματα που κορυφώθηκαν τον Αύγουστο, στοχοποίησαν συγκεκριμένα πρόσωπα με στόχο όμως την απαξίωση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Απέδωσε τα δημοσιεύματα αυτά σε «διάφορα κέντρα» που όπως είπε «εμφανίζονται ως φίλιες δυνάμεις» είτε στη ΝΔ, η οποία «έχει τη δική της στόχευση».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε πάντως να αμβλύνει τις εντυπώσεις σημειώνοντας ότι οι αναφορές του δεν αφορούν στελέχη του κόμματός λέγοντας ότι: «Εννοώ διάφορους οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, νομίζουν ότι κατέχουν αλάθητο και δεν καταλαβαίνουν πως ότι κάνει ένα κόμμα, πρέπει να είναι αποτέλεσμα δημοκρατικού διαλόγου».

Για την προσέγγιση προς το κέντρο, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν λειτούργησε ως «κόμμα – σκαντζόχοιρος ή ένα κόμμα του οποίου οι αναλύσεις το κατέτασσαν στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος που απλά κατήγγειλε χωρίς να έχει τόλμη να μπαίνει μπροστά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούσαν. Εκτίμησε μάλιστα ότι το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια «δυναμική αριστερά» που εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου.