Π. Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα, έληξαν οι συμβάσεις τους

Π. Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα, έληξαν οι συμβάσεις τους

«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα», έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, είπε στον Σκάι ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης αρνούμενος ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έταξαν προσλήψεις στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που τώρα απολύθηκαν και διαμαρτύρονται.  

«Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό ο διαγωνισμός «έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ» και προστέθηκε μια «ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση» των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων.

«Δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση» επέμεινε.

Για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο και τα σενάρια για το σπάσιμο της Β΄Αθήνας είπε:

«Δεν είπα ποτέ ότι δεν θέλουν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού... Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει» και χαρακτήρισε «υπεκφυγή» τη στάση της ΝΔ. «Θέλει να αφήσει αυτή τη χαοτική κατάσταση στη Β' Αθήνας. Γιατί η ΝΔ θέλει αυτή τη μεγάλη περιφέρεια που δίνει ευκαιρίες σε μερικούς για συναλλαγές;».

«Προϋπόθεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι η καταγραφή τους στην τελευταία απογραφή». «Άλλο ο φοιτητής, άλλο αυτός που έχει να έρθει μια φορά στα 50 χρόνια στην Ελλάδα» είπε. «Μπορεί o Έλληνας του εξωτερικού να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά να μην έχει καταγραφεί στην απογραφή» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης. Κάποια εκατομμύρια της διασποράς θα ψηφίζουν… αν θέλει η ΝΔ και έχει συγκεκριμένη επεξεργασία να την καταθέσει».

«Η ΝΔ θέλει βαρόνους – υποψήφιους» υποστήριξε και ζήτησε να μη συσχετίζεται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού με την Β' Αθηνών.

Φωτογραφία: Intimenews