Π. Σκουρλέτης: Και να άρει την εμπιστοσύνη ο Π.Καμμένος δεν υπάρχει πρόβλημα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, 09:39
-A +A
Π. Σκουρλέτης: Και να άρει την εμπιστοσύνη ο Π.Καμμένος δεν υπάρχει πρόβλημα

«Ακόμη και μια ενδεχόμενη άρση της εμπιστοσύνης εκ μέρους του κ. Καμμένου στη σημερινή κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει ανατροπές. Διότι και πάλι φαίνεται ότι εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Αυτό υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο οποίος όμως, μέσω της συνέντευξής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαβεβαιώνει ότι οι πολίτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι «αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτά τα οποία έχει πει και μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες θα δουν, πράγματι, αλλαγές στην ίδια τους τη ζωή».

«Αλλά ακόμη και στην περίπτωση εκείνη που δεν εξασφαλιστεί, θεωρώ ότι αυτά τα οποία είναι να γίνουν και αφορούν την ολοκλήρωση εκείνων των πολύ σημαντικών μέτρων, τα οποία στην πράξη ανοίγουν ένα διαφορετικό δρόμο για τη χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια, (μέτρα) που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης, πρέπει να ολοκληρωθούν», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία «για να μπορέσουμε πια με ένα ακόμη πιο εδραιωμένο τρόπο να εμβαθύνουμε, να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας απομακρύνει από τις πολιτικές της λιτότητας. Άρα, η εξάντληση της τετραετίας έχει μια τέτοια σκοπιμότητα. Πάντοτε, όμως, προφανώς στην πολιτική υπάρχουν και καταστάσεις που μας ξεπερνούν».

Και πρόσθεσε: «Στα χαρακτηριστικά της από εδώ και πέρα πορείας αλλά και των προθέσεων της κυβέρνησης είτε οι εκλογές γίνουν -που θεωρώ ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας- στο τέλος της τετραετίας είτε νωρίτερα αν χρειαστεί, είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης, είναι σαφή και τα διλήμματα τα οποία τίθενται στον ελληνικό λαό, ο οποίος τελικά θα κάνει τις επιλογές του».

Με αφορμή δε, την πρόσφατη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Η άλλη πλευρά έκανε πράξη όσα είχε δεσμευτεί να κάνει» και οι τελευταίες αλλαγές «βάζουν τέλος στους αλυτρωτισμούς, λύνουν μια διελκυστίνδα αρκετών δεκαετιών και, νομίζω, όλοι μαζί μπορούμε να βαδίσουμε στο δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης και συνανάπτυξης».

Σε ερώτηση για τη σημερινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι «είναι μια πρωτοβουλία, η οποία πάρθηκε από στελέχη που κατά καιρούς βρέθηκαν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και με ένα σαφή τρόπο αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνει αυτό το αποφασιστικό βήμα προς τη συνανάπτυξη και την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια». Πρωτοβουλία που έρχεται σε αντιδιαστολή με την ασυνέπεια που επιδεικνύουν Κεντροαριστερά και ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη και στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων του 2015 τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνει άλλωστε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του προς το Πρακτορείο ο Πάνος Σκουρλέτης, «ζούμε τα σημάδια ανάταξης της οικονομίας αλλά και της ζωής των μεσοστρωμάτων και μεγάλων κοινωνικών κατηγοριών», χωρίς να παραγνωρίζει, όπως αναφέρει, τις δυσκολίες τις δυσκολίες που ζουν συμπολίτες μας.

 

 

 -A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 24/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα