Π. Σκουρλέτης: Βενιζέλος και Λοβέρδος είναι βαρίδια του παρελθόντος στο Κίνημα Αλλαγής

Π. Σκουρλέτης: Βενιζέλος και Λοβέρδος είναι βαρίδια του παρελθόντος στο Κίνημα Αλλαγής

Ανοιχτός σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής εμφανίστηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ενώ χαρακτήρισε ως «βαρίδια του παρελθόντος» τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Λοβέρδο.

Όπως δήλωσε ο κ, Σκουρλέτης, «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητά με όμορους πολιτικά χώρους, αναζητώντας προϋποθέσεις για μόνιμες συνεργασίες χωρίς σκοπιμότητες».

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την επιστολή της Φώφης Γεννηματά στα κόμματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, υπογραμμίζοντας ότι: «πολλές φορές η κυβέρνηση πήγαινε να νομοθετήσει και ''''σκόνταφτε'''' πάνω στο Σύνταγμα».

Σχετικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, τόνισε πως αυτή ολοκληρώνεται με την προκήρυξη των εκλογών. «Πήραμε εντολή συνεργασίας για την έξοδο από τα μνημόνια και τη διαφθορά, δεν είναι συνεργασία σε ένα πλατύ φάσμα» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην άποψη του Πάνου Καμμένου για το σκοπιανό, ο Υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως αυτή είναι «προσωπική άποψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά δεν συμβάλλει στην ευκαιρία που δίνεται να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να υπάρξει άρση αυτής της παράλογης σχέσης που έχει η Ελλάδα με τα Σκόπια».

Αναφορικά με τους συμβασιούχους τόνισε ότι αναζητούνται οι τρόποι αποκατάστασης της σχέσης τους γιατί -όπως είπε- «κάποιος που εργάζεται 15 χρόνια δεν μπορεί να θεωρείται έκτακτος».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα για την ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι: «επί της ουσίας εισηγείται τη συνέχιση του καθεστώτος ελέγχου και μάλιστα με νέα δανειοδότηση. Οι θέσεις Στουρνάρα στέλνουν λάθος μήνυμα στις αγορές και στον κόσμο».

Φωτογραφία: Intime News