Π. Σκουρλέτης: Αύριο η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Π. Σκουρλέτης: Αύριο η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική αναμένεται να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τελικά αύριο Τρίτη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με την ΚΕΔΕ, στη ρύθμιση θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις, ενώ όπως ανέφερε και το μεσημέρι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν θα υπάρχει το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για συμμετοχή στον ίδιο διαγωνισμό.

«Στη σημερινή συνάντηση με τη ΚΕΔΕ, την τρίτη κατά σειρά τα τελευταία 24ωρα, διαπιστώσαμε μια κοινή οπτική στα πράγματα, η οποία δεν υπήρχε στην αρχή κι αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντηση.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι «συζητήσαμε αναλυτικά για την τροπολογία που έχουμε καταθέσει και έχουμε βελτιώσει ενσωματώνοντας, όπως ήδη έχουμε πει, κάποιες από τις επισημάνσεις που έγιναν εκ μέρους των εργαζομένων στα ζητήματα της μοριοδότησης και του ορίου ηλικίας».

«Εξίσου θετική θεωρώ την τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Πατούλη», πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ, «ότι η γνώμη της ΚΕΔΕ είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιριών».

 Στη συνέχεια ωστόσο επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «βεβαίως, σήμερα είχαμε αποκαλυπτήρια. Είχαμε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά έδειξε τελικά ποια είναι η πραγματική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας». Όπως εξήγησε ο ίδιος, «να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης - που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση – σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτό καταδεικνύει, άλλωστε και η διεθνής εμπειρία.»

Υπογράμμισε ακόμα ότι με την πρόταση μας θεωρώ, λοιπόν, και θέλω να το πω για άλλη μια φορά, ότι απαντάμε στο ζήτημα της συνέχισης της δουλειάς των εργαζομένων. Βάζουμε μία τάξη στο τοπίο της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση, με μόνιμες θέσεις μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ξεμπλοκάρουμε από το σημερινό αδιέξοδο.»    

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης ενημέρωσε ότι η κατάθεση της τροπολογίας «έχει ήδη δρομολογηθεί και αύριο, κατά 99%, θα ψηφιστεί η διάταξη.»