Π. Σγουρίδης: Τίθεται θέμα δεδηλωμένης με την καταψήφιση της συμφωνίας

Π. Σγουρίδης: Τίθεται θέμα δεδηλωμένης με την καταψήφιση της συμφωνίας

Σε επιβεβαίωση των ισχυρισμών του Δημήτρη Καμμένου περί οικονομικών ανταλλαγμάτων για τη συμφωνία με τα Σκόπια, προχώρησε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος έκανε λόγο και για θέμα δεδηλωμένης -καθώς οι ΑΝΕΛ μένουν σταθεροί στη θέση τους να μην ψηφίσουν τη συμφωνία- ενώ τόνισε ότι αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ δε θα τη δώσουν. 

«Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα.

Το θέμα συζητήθηκε «σε πηγαδάκι την κοινοβουλευτικής ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο και άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση», σημείωσε αρχικά, μιλώντας ενώ στη συνέχεια ανέφερε «ότι ειπώθηκαν και αυτά (σ.σ. περί οικονομικών ανταλλαγμάτων». Διέψευσε, ωστόσο, ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε ότι η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. «Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις την διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με την στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος είχε αποκαλύψει συναλλαγή για ικανοποιητική ρύθμιση του χρέους και μη περικοπή των συντάξεων σε αντάλλαγμα για το όνομα της Μακεδονίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι πλέον κινδυνεύει και η Θράκη.