Π. Ρήγας: Κρατήσαμε το τιμόνι γιατί έχουμε εμμονή στο να βγει η χώρα από την κρίση

Π. Ρήγας: Κρατήσαμε το τιμόνι γιατί έχουμε εμμονή στο να βγει η χώρα από την κρίση

«Παρά τους ευσεβείς πόθους πολλών που δεν σταμάτησαν την προσπάθειά τους να αποτελέσει η αριστερή διακυβέρνηση μια παρένθεση, διαμορφώσαμε ένα άλλο τοπίο και το τιμόνι το κρατήσαμε όχι γιατί έχουμε μια εμμονή με τις καρέκλες, όπως ισχυρίζονται αλλά γιατί έχουμε μια εμμονή στο να βγει η χώρα από την κρίση» σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας σε συνέντευξη Τύπου στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου,

«Η πορεία» συνέχισε ο κ. Ρήγας «είχε δυσκολίες και θα παραμείνουν δυσκολίες και εμπόδια, αλλά προχωράμε με αποφασιστικότητα. Προϋπόθεση για την αναβάθμιση της χώρας είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και ο κοινωνικός μετασχηματισμός της, και στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου Βορείου Αιγαίου που σήμερα και αύριο Πέμπτη πραγματοποιείται στη Λέσβο».

Σημειώνοντας ότι «αν δεν υπήρχε η σημερινή κυβέρνηση, το τέλος των μνημονιακών προγραμμάτων δεν θα συνέβαινε με τους όρους του σήμερα και δεν θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις για μια συνολική αναμέτρηση με το παρελθόν» ο κ. Ρήγας εξήρε την εργασία που γίνεται με τα αναπτυξιακά συνέδρια και σημείωσε ότι «παρά τις ενστάσεις που ενδεχομένως υπήρχαν, ή τις αμφιβολίες από τους φορείς και τον κόσμο της εργασίας αποδείχτηκε ότι εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ρήγας σημείωσε, ότι η ΝΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις πραγματικές δυσκολίες που υπάρχουν στο νησί, και αφορά το προσφυγικό. «Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια και θα συνεχίσουν, προσπάθεια στήριξης ενός λαού πολιτών της κοινωνίας της Λέσβου που έχει σταθεί με όλες τις παραδόσεις της ιστορικότητας, των αξιών και της δημοκρατίας».

«Απέναντι σε φωνές που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα ρατσιστικό περιβάλλον, μια αντίληψη ακραία, απάνθρωπη και αντικοινωνική, απάντησε η κοινωνία της Λέσβου. Τα δε γεγονότα που συνέβησαν πριν 10 μέρες δεν τιμούν κανέναν, αλλά δεν ανταποκρίνονται και δεν έχουν την αναγνώριση της πλειοψηφίας των πολιτών της Λέσβου» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί στη Λέσβο από το Συντονιστικό Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων, που έχουν κηρύξει για αύριο Πέμπτη παλλεσβιακή απεργία, σημείωσε ότι «οι φορείς οι οποίοι τις τελευταίες μέρες αντιδράσανε, δεν θέλω να πιστεύω βεβαίως ότι εξυπηρετούν συμφέροντα της ΝΔ, αλλά θα είναι βαθιά απέναντι στην κοινωνία αν δεν έχουν συμμετοχή για τη συνδιαμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου για την περιοχή. Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι μόνο το πρόβλημα των προσφυγικών ροών. Η επόμενη μέρα είναι το μοντέλο που θα πρέπει να υπάρξει στο νησί της Λέσβου και στο βόρειο Αιγαίο. Η επόμενη μέρα είναι αυτά που βγαίνουν σήμερα από το συνέδριο και θα καθορίσουν την πορεία των νησιών μας» κατέληξε ο κ. Ρήγας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime