Π. Ρήγας: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας»

Π. Ρήγας: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας»

"Δεν υπάρχει φόβος. Όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζανε τη συμφωνία όπως και ο ελληνικός λαός", ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σχετικά με την κυβερνητική σταθερότητα και την επικείμενη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό σύστημα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real Fm".

"Ξέρουν ότι πρέπει να υλοποιήσουμε αυτή τη συμφωνία και να βρούμε τρόπους ανάκαμψης της οικονομίας και προστασίας των αδυνάτων", είπε και πρόσθεσε ότι "θα τιμήσουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται, και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός".

Ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι έχουν πάρει όλοι και όλες την ευθύνη να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια. "Όταν δεν μπορείς να συμβάλεις στην κοινή προσπάθεια δεν την υπονομεύεις", σχολίασε. Σχετικά με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, επισήμανε ότι παρέδωσε την έδρα στο κόμμα όταν παραιτήθηκε, "σύμφωνα με τις αξίες της Αριστεράς, κάτι που είναι τιμητικό για τον ίδιο".

Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από εκλογές καλεί σε συνεννόηση για κρίσιμα εθνικά ζητήματα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, "καθώς δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό αλλά και άλλα θέματα, όπως το Προσφυγικό" και ότι "προφανώς βέβαια θα συνεχιστεί η συζήτηση στη Βουλή, αλλά και με τους κοινωνικούς φορείς".

Ο κ. Ρήγας είπε ότι ήταν εμφανής πριν από αρκετές ημέρες η άρνηση των πολιτικών αρχηγών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση, η προσπάθεια να μην συγκληθεί ή και να υπονομευθεί το συμβούλιο. "Προσπάθησαν να την εμφανίσουν ως προεργασία για κάποιο οικουμενικό σχήμα", σχολίασε.

Σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα, μίλησε για πρόβλημα διαχρονικό, για το οποίο έχουν ευθύνες όσοι το άφησαν να εξελιχθεί έτσι. Τόνισε ότι η μάχη δίνεται καθημερινά, επισημαίνοντας το παράδειγμα των κόκκινων δανείων όπου το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό από αυτό που ζητούσαν αρχικά οι δανειστές.

Αναφορικά με το θέμα περί διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Ρήγας είπε: "Δεν θα κάνω υποθέσεις. Σε αυτή η προσπάθεια, όσο φέρνει αποτελέσματα, θεωρώ ότι θα συμβάλλουν πολλοί βουλευτές, ίσως και κόμματα συνολικά. Αν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης θέσεων, τότε η προσπάθεια θα ενισχυθεί. Εννοώ τη στήριξη των νομοσχεδίων που είναι προς θετική κατεύθυνση. Όποιος θεωρεί ότι η κυβερνητική προσπάθεια είναι προς θετική κατεύθυνση, τότε μπορεί και πρέπει να συμβάλλει. Αυτό αφορά και την κοινωνία".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ