Π. Ρήγας για προανακριτική: Βλέπουμε τον θύτη να μας κουνάει το δάχτυλο

Π. Ρήγας για προανακριτική: Βλέπουμε τον θύτη να μας κουνάει το δάχτυλο

«Ανυπόστατη» χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική, αναφορικά με το σκάνδαλο της Novartis, με στόχο να ελεγθούν οι κύριοι Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον Real Fm. Όπως είπε, «είναι παραλογισμός όλο το προηγούμενο διάστημα να μην αποδέχονται τις νόμιμες μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν καταθέσει με το ονοματεπώνυμό τους ενώπιων της Δικαιοσύνης και στη συνέχεια να βασίζουν την πρότασή τους για προανακριτική σε μία ανώνυμη επιστολή».

Καταλόγισε στη ΝΔ ύστατη προσπάθεια εξυπηρέτησης συμβολαίων. «Εδώ βλέπουμε τον θύτη να μας κουνάει το δάχτυλο. Μακάρι να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Πολιτική ευθύνη, όμως, υπάρχει και οφείλουν να την αναλάβουν» δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, παρείχε τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Διατύπωσε, εξάλλου, την πεποίθηση πως η νηφαλιότητα και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου θα επικρατήσουν και στη γείτονα χώρα και θα αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Επεσήμανε πως η νευρικότητα που επικρατεί στην Τουρκία δεν διευκολύνει την επίλυση ζητημάτων, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις καλής γειτονίας και αποτελεί αγκάθι στη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τροπολογία της κυβέρνησης που ανοίγει δρόμο για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και σημείωσε πως «ήταν αναγκαίο να λάβει τέλος η κατάσταση ομηρείας που επικρατούσε στο Δημόσιο». Έκανε λόγο μάλιστα για αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Δημόσιο και «στρεβλή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πώς και από ποιους έγιναν αυτές οι συμβάσεις. Σεβόμαστε την εργασία, τις οικογένειες και τις αγωνίες των ανθρώπων αυτών και πάνω σε αυτόν τον άξονα προσπαθούμε να επιλύσουμε το ζήτημα, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου» έκανε σαφές ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News