Π. Ρήγας: Ευρεία η υποστήριξη των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη

Π. Ρήγας: Ευρεία η υποστήριξη των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη

«Είναι ευρεία η υποστήριξη των πρωτοβουλιών μας», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον Παύλο Τσίμα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Βερολίνο, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο 5ο Συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Πάνος Ρήγας πρόσθεσε επίσης, ότι «τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση τα υποστηρίζουν όλες οι πλευρές της σοσιαλδημοκρατίας, οι πολίτες και τα κόμματα που έχουν αντιληφθεί πως η πορεία στην οποία οδηγούν την Ευρώπη οι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι, όχι μόνο δεν είναι σωστή, αλλά και εκτρέφει τον λαϊκισμό της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως «δεν φταίει η ελληνική πλευρά για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και πως «πρέπει να επιλυθεί το θέμα των διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ ΔΝΤ και θεσμών και ιδίως του κ. Σόιμπλε», σημειώνοντας πως, «δεν είναι δυνατόν να παίζουν με τις εμμονές τους στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Πάνος Ρήγας το διέψευσε κατηγορηματικά, καταδεικνύοντας τον εμμονικό τρόπο με τον οποίο η ΝΔ ζητά συνεχώς εκλογές. «Τώρα πια δεν έχουμε μόνο το δίκιο με το μέρος μας», παρατήρησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά και το διαφορετικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη». Συνεχίζοντας, κατέκρινε τη στάση της ΝΔ σχετικά με τα νέα μέτρα και χαρακτήρισε θρασύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που από τη μία εγκαλεί την κυβέρνηση για την πολιτική της και από την άλλη δεν υπερψηφίζει τα νέα μέτρα, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ