Π. Πολάκης: Υπάρχουν δύο δημοκρατίες, η δική σας και η δική μας

Π. Πολάκης: Υπάρχουν δύο δημοκρατίες, η δική σας και η δική μας

Αμετανόητος εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ενώ έδειξε εκ νέου τη φασιστική του λογική -όπως ανέδειξε λίγο αργότερα η Ντ. Μπακογιάννη- μιλώντας για δύο δημοκρατίες: τη δικιάς σας και τη δική μας! «Ο κ. Πολάκης μίλησε  για τη δική σας δημοκρατία και τη δημοκρατία μας.  Αυτό είναι φασιστοειδής λογική.  Η δημοκρατία είναι μια και έχουμε θέση όλοι και εσείς που είστε πλειοψηφία και εμείς που είμαστε σήμερα μειοψηφία. Αυτό σημαίνει φασισμός και αυτό καλά θα κάνετε να το καταλάβετε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αψύς Σφακιανός, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας, από βήματος της Βουλής άλλαξε (προσωρινά) το ύφος του. Από τις εκφράσεις πεζοδρομίου επέλεξε να μιλήσει μέσα από κείμενο που είχε ετοιμάσει, να μιλήσει για το γεγονός ότι είναι ορφανός από πατέρα, να επιδείξει τα δήθεν κατορθώματα του στον τομέα της Υγείας, αλλά και να αποδείξει ότι επειδή είναι αριστερός έχει το ηθικό πλεονέκτημα και άρα το… ακαταλόγιστο. Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι εκπροσωπεί την ελίτ, ξεχνώντας τις διακοπές με κότερο του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία του επίλεξε να χρησιμοποίσει δύο μαντινάδες για να δείξει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω: ''Πάντα ψηλά στέκει η κορφή κι ας είναι και χιονισμένη το βράχο βρέχει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει'' και ''Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε γιατί ''χω ρίζες δυνατές βαθιά και με κρατούνε''.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τόνισε ότι σκέφτηκε ποια γλώσσα να χρησιμοποιήσει: αυτή την Σφακίων ή του Harvard. Ωστόσο, όπως είπε, όποια και να χρησιμοποιούσε ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα την καταλάβαινε. «Τη μια γιατί δεν ξέρει τη κουλτούρα, το ύφος και τη ψυχοσύνθεση  των Σφακιανών αλλά και την άλλη γιατί έδειξε ότι εκτός από ανεπαρκής είναι και φυγόποινος». Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια ομιλία ανερμάτιστη, με τη χρήση τσιτάτων χωρίς κανένα επιχείρημα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τα συνθήματα όπως το «Τσίπρας σκαφάτος», δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά το συγκρότημα Μαρινάκη, ο «benefician owner», όπως αποκάλεσε το γνωστό εφοπλιστή. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «για πρώτη φορά κατατέθηκε πρόταση δυσπιστίας με μόνη αιτίαση προσχηματική ότι το ΄ύφος κάποιου Υπουργού  του είναι απρεπές ότι έχει διχαστικό ύφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ». Περνώντας στην αντεπίθεση υποστήριξε ότι όντως είναι « γραφικός γιατί λέω δημόσια όλα όσοι γνωρίζουν αλλά δεν τα λένε για να μη θίξουν τα συμφέροντα μιας ολιγαρκείας που κυβερνούσε τον τόπο».

Και κάπου εκεί, άρχισε τις προσωπικές αναφορές προκειμένου να πείσει τους «συντρόφους» του ότι δεν είναι… φασίστας. «Είμαι πράγματι φασίστας γιατί δεν έχω κάνει ούτε μια μήνυση σε κανένα που με έχει λοιδορήσει με τις πιο χυδαίες εκφράσει. Από σκύλο μέχρι αρκουδιάρη με έχουν πει. Είμαι πράγματι φασίστας γιατί κατάργησα το 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Και είμαι επικίνδυνος για τη δική σας δημοκρατία αυτή που είχατε τόσο χρόνια και θέλετε να ξαναφέρετε. Γιατί παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι όχι με αέρα όπως οι φίλοι σας. Γιατί δεν έχω πάρει δωράκια από Siemens ούτε άφησα τον Χριστοφοράκο να φύγει γιατί άργησε να φύγει το ένταλμα, γιατί δεν έχουμε offshore, με τη γυναίκα μου», τόνισε ενώ υπεραμύνθηκε του φίλου του, του διοικητή του νοσοκομείου Σαντορίνης.  «Προτιμώ να συνεργάζομαι με μηχανολόγο μηχανικό των  ΤΕΙ οου άνοιξαν συνεργείο μέσα στην κρίση,. Γιατί είναι άξιοι άνθρωποι. Με αυτούς συνεργάζομαι και με αυτούς θα συνεχίσω και όχι με απόφοιτους κολλεγίων που ασελγούσαν κατ' εξακολούθηση σε ανήλικα παιδιά», τόνισε.

Συνέχισε σε προσωπικούς τόνους, λέγοντας ότι έχει καταφέρει οφείλεται σε έντονη επίμονη προσπάθεια και όχι γιατί είμαι γιος του μπαμπά του, είπε πως «μάτωσε» και δε  διορίστηκε κατευθείαν με παρέμβαση Σημίτη στον Καρατζά μόλις γύρισε από σπουδές στην Αμερική, μιλώντας για τον Κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι όλοι τον πολεμούν διότι δήθεν έσπασε το απόστημα του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάποιοι -τόνισε- έχουν χάσει 70 εκ ευρώ ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι μετά τις αποκαλύψεις περί κότερου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει deal με επιχειρηματίες και δεν παζαρεύει με γάτες Ιμαλαίων! 

«Επειδή δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα για ρεμούλα ψάξατε τα πάντα. Ένα Πετσίτη βρήκατε και βγήκε σήμερα η Α. Ζαίρη και είπε ότι δεν βρήκαμε τίποτα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Προκειμένου, δε, να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γεγονός ότι έχει γνωρίσει Σφακιανούς και ουδόλως μοιάζουν με τον Πολάκη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας μίλησε για κατσίκια, γιαούρτι και κακάρισμα! «Μπορεί να έχει πάει στα Σφακιά, αλλά για να καταλάβεις τον ψυχισμό πρέπει να έχεις δει το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στη Γαύδο και τα Σφακιά, να έχεις περπατήσει στη Μαδάρα, να έχεις φάει το γιαούρτι μόλις βγαίνει από το καζάνι, να έχεις κυνηγήσει φουριάρικα και να ακούσει την πέρδικα κακαρίζει. Για να καταλάβει την αξιοπρέπεια που κουβαλάει αυτός ο κόσμος στη συμπεριφορά του. Εγώ  αυτά τα καταλαβαίνω και γι' αυτό ζω με αυτό τρόπο», τόνισε.

Αντί, πάντως, συγγνώμης προς τον Στ. Κυμπουρόπουλο υποστήριξε ότι ζήτησε συγγνώμη με τις πράξεις τους ενώ ισχυρίστηκε ότι η κριτική ήταν… πολιτική. «Ο κ. Κυμπουρόπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους και γι' αυτό απάντησα και έδειξα την πολιτική μκου διαφωνία στο σχόλιό του», είπε ωστόσο επέμεινε ότι η δήλωση του υποψηφίου της ΝΔ ήταν άστοχη.

Απαντώντας ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι κ. Πολάκης έκανε φιλότιμη προσπάθεια μέσα στο πλαίσιο δικών του δυνατοτήτων να ανακαλέσει την προσβολή έναντι κ. Κυμπουρόπουλου και των ανθρώπων με αναπηρία. «Θα ήταν βέβαια πιο αντρίκιο να διατυπώσει μια ευθεία και καθαρή συγγνώμη προς τους ανθρώπους αυτούς που πρόσβαλλε. Δεν μπόρεσε να φτάσει σε αυτό το σημείο», προσέθεσε. Τη σκυτάλη πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη που  χαρακτήρισε βαθιά αντιδημοκρατικό και ανέντιμο αυτό που έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας διότι   «τον έψεξε (σ.σ. τον Κυμπουρόπουλο) επειδή έκανε χρήση αυτής της θετικής διάκρισης ενώ ήξερε αλλιώς δεν θα δούλευε». Μάλιστα, επιτέθηκε στη Θ. Φωτίου υπογραμμίζοντας ότι δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε κανένα υπουργό το δικαίωμα να είναι πιο ευαίσθητος από την ίδια. «Από εμένα που έζησα με μια μάνα που έδινε μάχη για να έχουν ίσες ευκαιρίες τα άτομα με αναπηρία», κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης