Π. Πολάκης: Προσπάθησα τρεις φορές να κόψω το κάπνισμα, αλλά το άρχιζα μετά τα χειρουργεία

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 15:08
-A +A
Π. Πολάκης: Προσπάθησα τρεις φορές να κόψω το κάπνισμα, αλλά το άρχιζα μετά τα χειρουργεία

Μετά την απάντηση στον Επίτροπο Υγείας, Βιτένις Αντριουκαΐτις σχετικά με το τσιγάρο (θα το κόψω όποτε θέλω εγώ), ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επανήλθε σήμερα στη Βουλή. Αποκάλυψε ότι έχει προσπαθήσει να κόψει τρεις φορές το κάπνισμα, αλλά το ξανανάρχιζε μετά από βαριά χειρουργεία.

«Είναι προφανής η μικροπολιτική εκμετάλλευση θέματος και  το στήσιμο που έγινε», είπε αρχικά ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ενώ ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει την βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα. « Όπως έκανα επιλογές έρχεται η ώρα να κάνω και αυτή», προσέθεσε ο κ. Πολάκης και για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είναι καπνιστής υποστήριξε ότι η δουλειά του γιατρού… ευθύνεται. «Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί», τόνισε για να αποκαλύψει λίγο αργότερα τις τρεις αποτυχημένες του προσπάθειες.

«Το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο, βράδυ, μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο μέσα στην ΜΕΘ», ήταν η φράση του και μάλιστα απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του νόμου για να μην καπνίζει κάποιος.

Κλείνοντας ο κ. Πολάκης επισήμανε ότι για να μειωθούν οι καπνιστές απαιτείται να γίνει μια τεράστια εκστρατεία στις μικρές ηλικίες. «Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξουν οι γενιές. Δεν αλλάζουν συνήθειες με άνωθεν επιβολή μόνο… Μπορεί να επιβάλουμε απαγορεύσεις αλλά δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις, αυτό θα είναι σημείο καμπής από δω και πέρα», είπε.

Αλέξανδρος Διαμάντης

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα