Π. Πικραμμένος: Με προσβάλει βάναυσα η αδικαιολόγητη παράταση εξέτασης της υπόθεσης Novartis

Π. Πικραμμένος: Με προσβάλει βάναυσα η αδικαιολόγητη παράταση εξέτασης της υπόθεσης Novartis

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σε μια σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος δήλωσε για μια ακόμη φορά αθώος και μάλιστα υπογράμμισε ότι φοβάται πως η υπόθεση δεν θα ερευνηθεί στην ουσία.

«Σας δηλώνω με συντομία και παρρησία ότι δεν με ενδιαφέρει ποιο όργανο θα κριθεί ως αρμόδιο για να εξετάσει την υπόθεση. ΜΕ ενδιαφέρει το θέμα να ερευνηθεί στην ουσία του, αλλά φοβούμαι ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί», είπε ο κ. Πικραμμένος και ζήτησε την πιστή τήρηση των κανόνων της έννομου τάξης. Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν η υπόθεση συρθεί επί μακρόν τότε όχι μόνο θα σπιλώνεται η προσωπικότητά του αλλά θα δοθεί το «το έρεισμα σε ορισμένους να ισχυριστούν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη».

«Τυχόν αδικαιολόγητη παράταση με προσβάλλει βάναυσα», είπε ο κ. Πικράμμενος και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το αποκαλούμενο σκάνδαλο Novartis.  την που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη για 35 χρόνια. «Τελειώνοντας τότε την ομιλία μου σας ζήτησα να παραδοθώ αθώος στην κοινωνία. Δεν προσήλθα για την αρμοδιότητα αλλά έστειλα επιστολή εξηγώντας ότι επαφίομαι στην κρίση της», προσέθεσε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.