Π. Παυλόπουλος: Το «όχι» στο δημοψήφισμα σήμαινε «ναι» στην Ευρώπη

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, 18:06
-A +A
Π. Παυλόπουλος: Το «όχι» στο δημοψήφισμα σήμαινε «ναι» στην Ευρώπη

Εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για το δημοψήφισμα του 2015 στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο ενημέρωσης του προέδρου για τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος και την αναφορά του στο αποτέλεσμα και το πως αυτό αναγνώστηκε. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως στο δημοψήφισμα του 2015 η πλειοψηφία του κόσμου ψήφισε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη σημειώνοντας συγκεκριμένα ότι «Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες. Η απόφαση για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή μας πορεία ήταν απόφαση – το πιστεύω ιδίως αυτή την στιγμή – της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού».

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο Δημοψήφισμα που έγινε τότε το τμήμα του Ελληνικού Λαού που είπε ‘ΟΧΙ’, ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία. Και θέλω εδώ να αναγνωρίσω σε όλους εκείνους που εκείνη την εποχή συνέβαλαν, σε όλες τις Πολιτικές Δυνάμεις, αυτό που τους αναλογεί».

Η αναφορά του Π. Παυλόπουλου εκλαμβάνεται και ως απάντηση στα όσα είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όταν κατηγόρησε τον ΠτΔ για «ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα».

 

Φωτογραφία: Ιntime

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα