Π. Λιαργκόβας: Υπάρχει έλλειμμα λόγων και πράξεων - Δεν μας εμπιστεύονται οι αγορές

Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018, 09:36
-A +A
Π. Λιαργκόβας: Υπάρχει έλλειμμα λόγων και πράξεων - Δεν μας εμπιστεύονται οι αγορές

«Το έλλειμμα λόγων – πράξης παραμένει, και σε αυτό οφείλεται η υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου. Οι αγορές φοβούνται το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική μας, μας βλέπουν με καχυποψία και θεωρούν ότι το «δώσ’ τα όλα» μπορεί να επαναληφθεί» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, προσθέτοντας πως «υπήρξαν λάθη στον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια».  

«Χρειάζεται έμφαση στην ανάπτυξη, στο ΑΕΠ, οι φόροι και οι εισφορές πρέπει να μειωθούν… Γιατί να μην έχουμε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδιωτικά ιδρύματα όπως στην Κύπρο που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ;» διερωτήθηκε ο τέως επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. 

Ερωτηθείς για την περικοπή των συντάξεων σημείωσε ότι «είναι νωρίς ακόμα για να πούμε αν δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Θα προτιμούσα να ήμασταν συνεπείς από την αρχή, πάρα να βάζουμε το μέτρο να επιβάλουμε υπερφορολογήσεις  και υπερπλεονάσματα»

Και πρόσθεσε: «χρειάζονται προσεκτικά βήματα αν γίνει κάτι με τις συντάξεις να το δούμε, να το υλοποιήσουμε χωρίς να το συζητάμε, γιατί όταν το συζητάμε μας ακούν οι αγορές, μας αξιολογούν, κρίνουν τι έχουμε πει πριν και μετά και είναι εκδικητικές, ανεβάζουν τα επιτόκια».

Να σημειωθεί ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε την Παρασκευή ότι «η συζήτηση για το εάν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων είναι πρόωρη», ενώ συνέστησε προσοχή στα δημοσιονομικά, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν μπορεί να μην απαιτούνται μέτρα, ωστόσο ο οικονομικός κύκλος μπορεί να αλλάξει.

Τέλος, ο κ. Λιαργκόβας εκτίμησε πως «η Τουρκία αναγκαστικά θα καταφύγει στο ΔΝΤ».  

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα