Π. Λαφαζάνης για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το ηθικό πλεονέκτημα έχει τελειώσει προ πολλού»

Π. Λαφαζάνης για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Το ηθικό πλεονέκτημα έχει τελειώσει προ πολλού»

«Το ηθικό πλεονέκτημα ετούτης της κυβέρνησης έχει τελειώσει προ πολλού», δηλώνει ο σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση για ηθικό πλεονέκτημα όταν, μεταξύ άλλων «έχει ξεπουλήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της και έχει παραδώσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «Το ηθικό πλεονέκτημα μιας τέτοιας κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ σε μια νέα αποικιοκρατία εις βάρος της χώρας έχει τελειώσει προ πολλού», ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε πως ότι πρόκειται για μια συμφωνία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και πρώτα από όλα των ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στη σύνθετη ονομασία επισήμανε ότι «υπονομεύεται, αν δεν ακυρώνεται από την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής ιθαγένειας», ενώ οι αλλαγές στο Σύνταγμα προς ακύρωση αλυτρωτικών βλέψεων της γείτονος επαφίεται αορίστως σε ό,τι κρίνει ως τέτοιες η πΓΔΜ».

Για το θέμα της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, τόνισε πως αν παίρνει η χώρα κάποιο εξιτήριο αυτό είναι μόνο η είσοδό της στο 4ο μνημόνιο. «Αυτό το τέταρτο μνημόνιο έχει ψηφισθεί και περιλαμβάνει δραστική περικοπή συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων, και πανύψηλα πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ υπογράμμισε πως περιλαμβάνει και σκληρή εποπτεία και λιτότητα αορίστου χρόνου.  

Φωτογραφία: intimenews