Π. Κουρουμπλής: Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Π. Κουρουμπλής: Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ανοιχτή διαφωνία στις επιχειρούμενες αλλαγές της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο θέμα «δεν πρέπει να ανοίξει». 

Παράλληλα, μιλώντας στο AtticaTV, έκανε λόγο για καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές «που κανείς δεν περίμενε εντός ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει κάτω από τα ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές «θα δημιουργηθεί θέμα». 

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε πως έγιναν λάθη από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος και πως «υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου», χωρίς να τα κατονομάσει, προαναγγέλλοντας ωστόσο πως μετά τις εθνικές εκλογές θα μιλήσει με ονοματεπώνυμα.

«Χρειάζεται να γίνει γενναία αυτοκριτική, να αναγνωριστούν και να εντοπιστούν τα λάθη, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μέχρι τις εθνικές εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και διαφώνησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επέρριψαν ευθύνες στους ψηφοφόρους για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Κουρουμπλής και λίγο αργότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, τονίζοντας ότι «χάσαμε γενικά γιατί υπήρξαν λάθη, δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο κόσμος». Σύμφωνα με το ίδιο, βασικό ζήτημα αποτέλεσε η μεσαία τάξη.

«Εκεί εντοπίζω το ζήτημα, ότι χρειάζεται ένας επαναπροσδιορισμός της πολιτικής που πρέπει να αρθρωθεί σε αυτόν τον πολιτικό χρόνο μέχρι τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι «λατόρθωσε ο Μητσοτάκης χωρίς να πει στη μεσαία τάξη, να χρεώσει στον Τσίπρα ότι είναι η αιτία όλου του κακού για τη μεσαία τάξη. Ότι έχει ευθύνες και ο Τσίπρας για τη μεσαία τάξη δεν το αμφισβητεί η κυβέρνηση αλλά δεν είναι η αιτία όλου του κακού».

Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε ότι «εγώ είμαι μαχόμενος πολιτικός και δεν παραιτούμαι εύκολα. Θα έχω μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα του πω ορισμένα πράγματα και από εκεί και πέρα θα το σκεφτώ και θα το ανακοινώσω».

Ν. Φίλης: Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνουν με συναινετικό τρόπο

Την αντίθεσή του με τις αλλαγές στις οποίες φαίνεται ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνουν με συναινετικό τρόπο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Διαβάστε ακόμα:

- Κ. Χρυσόγονος: Καταδολίευση του Συντάγματος οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη σε προεκλογική περίοδο