Π. Κουρουμπλής: Λάθος που δεν στηρίξαμε το μέρισμα Σαμαρά

Π. Κουρουμπλής: Λάθος που δεν στηρίξαμε το μέρισμα Σαμαρά

«Mea culpa» για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε στους ένστολους ο Αντώνης Σαμαράς το 2014 είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, σε μια αποστροφή του δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 έσπευσε ορθά-κοφτά να πει: «Λάθος μας».

Μάλιστα, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τόνισε ότι «ενδεχομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά πράγματα στο παρελθόν έπρεπε να κρατήσει διαφορετική στάση», περιγράφοντας ουσιαστικά τις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν έρθει στην εξουσία, την εποχή που βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, με μεγάλη δόση αυτοκριτικής ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι «από τα λάθη όλων μας πρέπει να αποκτούμε μια ωριμότητα στην προσέγγιση μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την πατρίδα»! Σε ό,τι αφορά τα όσα έγιναν στην περίφημη διαπραγμάτευση του Γ. Βαρουφάκη υποστήριξε ουσιαστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. «Δεν μπόρεσε να αποδώσει το εγχείρημα του 2015 πήγαμε σε έναν συμβιβασμό δεν είχαμε άλλη επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά και λίγο αργότερα διευκρίνισε πως επειδή η χώρα συμβιβάστηκε αυτό δεν σημαίνει ότι «πρέπει να τους λέμε συνεχώς 'ναι'».

Αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διανοηθεί πολιτικό κόμμα να παίρνει τη θέση που όπως η ΝΔ. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει  την τετραετία και  «θα διεκδικήσουμε την επόμενη με καθαρούς όρους».

Αλέξανδρος Διαμάντης