Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο μετά την συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 10:37
-A +A
Π. Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο μετά την συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με το νομοσχέδιο για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, επανέλαβε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε μια διαδικασία, το νομοσχέδιο θα ετοιμαστεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενημερωθούν τα κόμματα από τον υπουργό Παιδείας και από εκεί και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ρ/σ "Θέμα".

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι όροι πρέπει να είναι επεξεργασμένοι από νομικούς. Από εκεί και πέρα αν υπάρξει η πλήρης διασφάλιση από κάθε άποψη των δικαιωμάτων των κληρικών που κάνουν ηρωική προσπάθεια στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Σύμφωνα με τον Π. Κουρουμπλή «η κυβέρνηση επεξεργάστηκε μια συμφωνία που πραγματικά απελευθερώνει την εκκλησία από τα δεσμά με το κράτος. Όλοι την είδαν θετικά εκτός από το ζήτημα με τους κληρικούς. Εγώ ότι η δεύτερη σκέψη όταν πραγματικά θα υπάρξουν τα μέτρα που θα μπορούν να διασφαλίζουν το νέο καθεστώς θα ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα».

«Εκείνοι που θα εκτεθούν είναι όσοι επενδύουν καιροσκοπικά γιατί αν αληθεύει αυτό που είπαν ότι ο Μητσοτάκης είπε στον Ιερώνυμο ότι ο Τσίπρας είναι άθεος και αυτός είναι χριστιανός εγώ θα ανακράξω "ουαι υμίν φαρισαίοι, υποκριτές"», είπε ακόμα ο κ. Κουρουμπλής.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα